Još jedan BRUTALNI MASAKR džihadista IS: Pucali na autobus PUN CIVILA, 35 UBIJENIH! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2018, 02:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan BRUTALNI MASAKR džihadista IS: Pucali na autobus PUN CIVILA, 35 UBIJENIH! (FOTO)

Policija i vojska su krenuli u potragu za njima

Islamska država je izvršila još jedan masakr protiv iračkog naroda nakon što su njihove snage otvorile vatru na civilni autobus u južnom Kirkuku.

Pročitajte i:

Prema Hašd al Šabiju (Jedinice narodne mobilizacije-PMU), teroristička grupa je postavila lažni kontrolni punkt duž puta Bagdad-Kirkuk u blizini grada Dakouk. Kada je civilni autobus stigao do ovog lažnog vojnog punkta, teroristička >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << grupa je otvorila vatru na civile koji su bili na putu da proslave praznik Novruz u Bagdadu.

#breaking : isis released images of their attack on civilian buses full of families and children (Kirkuk-Baghdad)road, they are resorting to different tactics now to inflect terror and pain after their loss of capabilities of doing a full on large military attacks(200+ members) pic.twitter.com/E3pwI41CLb

— Steven nabil (@thestevennabil) 21. март 2018.

Zvanično medijsko krilo terorističke grupe potvrdilo je da su njihove snage ubile 35 iračkih vojnika, ali je Hašd al-Šabi javio da je to zapravo bio civilni autobus koji je bio cilj IS.

Kao odgovor na napad IS, Hašd al-Šabi je zatvorio put i započeo operaciju da pronađe teroriste odgovorne za ovaj masakr.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena možete pogledati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.