Još je rano za ublažavanje mera; Sistem testiranja ne radi dobro

Izvor: B92, 30.Maj.2020, 10:55

Još je rano za ublažavanje mera; "Sistem testiranja ne radi dobro"

London -- Član naučnog savetodavnog tela britanske vlade Piter Horbi upozorio je da je još rano za ublažavanje mera karantina.

On je rekao da je to zbog toga što sistem testiranja, praćenja i izolacije još nije u potpunosti operativan.

Profesor Piter Horbi, predsednik Savetodavne grupe za opasnosti od novog respiratornog virusa i član Naučne savetodavne grupe za vanredne situacije, izjavio je u intervjuu za radio BBC da Britanija ne može sebi da priušti da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izgubi kontrolu nad virusom.

Mi zaista ne možemo da se vratimo na situaciju u kojoj smo imali broj obolelih i umrlih iz proteklog perioda, rekao je Horbi.

On je naveo da sistem testiranja, praćenja i izolacije još nije u potpunosti operativan, što predstavlja rizik u pogledu daljeg razvoja stanja u vezi sa koronavirusom u zemlji, preneo je Rojters.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.