Još dve osobe uhapšene zbog ubistva irske novinarke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2021, 11:10

Još dve osobe uhapšene zbog ubistva irske novinarke

Policija Severne Irske danas je uhapsila još dvojicu muškaraca u vezi sa ubistvom novinarke Lire Meki u Londonderiju 2019.godine.

Muškarci, stari 24 i 29 godina, uhapšeni su pod optužbom za teroristički akt u sklopu istrage ubistva Meki, saopštila je policija, prenosi Rojters.

Nova IRA, jedna od manjeg broja irskih organizacija koje se protive mirovnom sporazumu iz 1998. godine kojim su okončane tri decenije sukoba između protivnika i pristalica britanske vladavine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saopštila je ranije da je jedan od njihovih pripadnika ubio novinarku u oblasti Kregan u Londonderiju, kada je otvorio vatru na policiju tokom nemira koje je Mekijeva pratila.

Trojica muškaraca već su optuženi za ovo ubistvo, dvojica od njih tokom prošle nedelje, a još dvojica su optuženi za izazivanje nereda i povezana krivična dela.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nova hapšenja zbog ubistva novinarke u Severnoj Irskoj

Izvor: RTS, 22.Sep.2021

Još dvojica muškaraca uhapšena su u vezi sa ubistvom novinarke Lire Meki u Londonderiju 2019. godine. . Muškarci od 24 i 29 godina uhapšeni su pod optužbom za teroristički akt u sklopu istrage ubistva novinarke Lire Meki, saopštila je policija, prenosi Rojters...Irska...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.