Još 10 zemalja može da povuče priznanje nezavisnosti, neke istine su vrlo bolne! Hodžaj jasno priznao poraz!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Sep.2019, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Još 10 zemalja može da povuče priznanje nezavisnosti, neke istine su vrlo bolne!" Hodžaj jasno priznao poraz!

Naglasio je da je reč o "ozbiljnim" i "pouzdanim" informacijama iz diplomatskih izvora.

Zamenik premijera privremenih prištinskih institucija i potpredsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Enver Hodžaj rekao je večeras da ima pouzdane informacije da bi još 10 zemalja moglo da povuče priznanje kosovske nezavisnosti.

- Postoji 13 zemalja koje su povukle priznanje. Jednom moramo shvatiti karakter našeg državljanstva. Da smo članica UN, priznanje bi bilo univerzalno. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << U ovoj situaciji, kada zemlja prizna (tzv.) Kosovo, moraju se uspostaviti diplomatski odnosi. Postoje neke istine koje su bolne - rekao je Hodžaj za KTV televiziju.

Napomenuvši da postoje informacije da bi još 10 zemalja moglo da povuče priznanje, on je naglasio da je reč o "ozbiljnim" i "pouzdanim" informacijama iz diplomatskih izvora.

Hodžaj je rekao da je Prištini potrebna spoljna politika koja ima operativni plan i strateško razmišljanje, kako bi uspela da spreči kampanju povlačenja priznanja kosovke nezavisnosti, prenosi portal Koha.

On je dodao da Priština mora da koordinira sa partnerima kako bi obnovila priznanja nezavisnosti i kako bi se uticalo na Srbiju da zaustavi kampanju povlačenja priznanja nezavisnostti tzv. Kosova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.