Jocić oslobodjen, Milovanoviću 40 godina zatvora

Izvor: Beta, 02.Apr.2014, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jocić oslobodjen, Milovanoviću 40 godina zatvora

BEOGRAD, 2. aprila 2014. (Beta) - Specijalni sud u Beogradu oslobodio je u sredu Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam optužbi za organizaciju ubistva hrvatskog novinara Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića u Zagrebu 2008. godine.

Istom presudom optuženi Željko Milovanović osudjen je na 40 godina zatvora kao saučesnik u ubistvu novinara, a Milenko Kuzmanović na pet godina zbog pomaganja.

Kako je sud utvrdio, Jocićev kum, Slobodan Djurović, sa nepoznatom >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << osobom dogovorio je da Pukanić bude likvidiran za 1,5 miliona evra. Djurović je za to krivično delo osudjen u Hrvatskoj na 22 godine zatvora.

Jocić će, ipak, ostati u zatvoru, jer je ranije pravosnažno osudjen na 15 godina zbog ubistva Gorana Marjanovića.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Joca Amsterdam oslobođen optužbe za ubistvo Pukanića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Apr.2014

Specijalni sud u Beogradu oslobodio je Sretena Jocića optužbi za organizaciju ubistva hrvatskog novinara Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića. Presuda je izrečena i Željku Milovanoviću, koji je kao direktni izvršilac ubistva osuđen na 40 godina zatvora, dok je pomagač Milenko Kuzmanović...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.