Joanikije: Nama niko ne može da zabrani da se molimo Bogu, ugrožena su VERSKA i LJUDSKA prava u Beranama

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2020, 13:29

Joanikije: "Nama niko ne može da zabrani da se molimo Bogu, ugrožena su VERSKA i LJUDSKA prava u Beranama"

- Spremni smo da snosimo svu odgovornost za postupanje naših sveštenika, koji su, kao što se može videti bili na distanci - kazao je Joanikije.

Povodom podnošenja krivičnih prijava protiv sveštenika SPC i vernika u Beranama nakon spontanog molitvenog hoda i litije na Đurđevdan, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije kazao je da je to nastavak pritisaka na vernike i sveštenike kojima se ugrožavaju verska i ljudska prava.

- Mi smo sa molitvenim hodom sveštenika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obeležili praznik i produžili kontinuitet litija da se ne prekida tradicija i da na Đurđevdan kao što je uvek bilo prođu sveštenici kroz grad sa narodom, ali ovog pzta bez naroda, i okade i prizovu Božji blagoslov i da se pomole za zdravlje svih žitelja Berana. Narod koji se zadesio u gradu - da li je on došao spontano ili organizovano mi to ne znamo,neka to vlasti ispituju, pozdravio je taj događaj. To je u suštini bila jedina prilika da sveštenici čestitaju praznik zaštitnika grada Svetog Georgija, vernicima i građanima Berana, pošto im je praktično ovih dana bilo zabranjeno i onemogućeno od strane vlasti da dolaze normalno u hramove - rekao je on.

Spremni smo da snosimo svu odgovornost za postupanje naših sveštenika, koji su, kao što se može videti bili na distanci.

Nama niko ne može zabraniti da se molimo Bogu za narod, za grad i da ga okadimo i pokropimo svetom vodicom u vreme ove zaraze a sve radi zdravlja ljudi, kazao je episkop Joanikije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.