Jevtić: Na delu organizovano nasilje nad Srbima povratnicima

Izvor: RTS, 14.Jan.2018, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jevtić: Na delu organizovano nasilje nad Srbima povratnicima

Posle najnovijeg incidenta koji se sinoć desio kada su domaćinstvu Snežane Dubljević u selu Suvi Lukavac zapaljeni seno, slama, štala i svinjac potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenio je da je na delu, kako je rekao, "organizovano nasilje nad Srbima povratnicima u opštini Istok".
"Četvrti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << incindent za samo sedam dana u opštini Istok i protesti u Đakovici jasan su pokazatelj da je na sceni organizovano nasilje nad Srbima. To je nedopustivo i već veoma ozbiljno", upozorio je Dalibor Jevtić, saopšteno je iz njegovog ministarstva.

Jevtić je ukazao da u danima praznika Srbi nemaju mira i da to mora prestati odmah. 
"Zahtevam od svih nadležnih da odmah reaguju, zahtevam od onih koji daju garancije da ovakvih incidenata neće biti odmah sa reči pređu na dela. Srbima povratnicima poručujem da ne posustaju i da ne odustaju, baš onako kako to nije ni Bogdan Mitrović", rekao je Jevtić sinoć nakon dobijanja informacije o novom napadu na Srbe u Istoku.
Porodica Dubljević se u Suvi Lukavac vratila 2005. godine. Inače svi Srbi koji žive u ovom delu Kosova su, kako je rečeno ministru Jevtiću, veoma uznemireni i u strahu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jevtić: Organizovano nasilje nad Srbima povratnicima

Izvor: B92, 14.Jan.2018

Priština -- Na delu je organizovano nasilje nad Srbima povratnicima u opštini Istok, kaže potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić..."Četvrti incindent za samo sedam dana u opštini Istok i protesti u Đakovici jasan su pokazatelj da je na sceni organizovano...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.