Jermenija traži međunarodnu istragu o stranim plaćenicima

Izvor: B92, 02.Nov.2020, 18:34

Jermenija traži međunarodnu istragu o stranim plaćenicima

Jermenija je danas zatražila međunarodnu istragu o navodnom prisustvu "stranih plaćenika" na strani azerbejdžanskih snaga u Nagorno-Karabahu.

Zahtev je usledio pošto su pripadnici snaga etničkih Jermena u toj oblasti u Azerbejdžanu zarobili dvojicu boraca iz Sirije.

Kako podseća Rojters, Azerbejdžan neprestano odbacuje tvrdnje o prisustvu stranih boraca u zoni sukoba u toj oblasti s većinskim jermenskim stanovništvom.

Oštre borbe se nastavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u toj planinskoj enklavi i u sedam susrednih regiona, u kojima je od početka sukoba pre više od mesec dana poginulo više od 1.000 ljudi.

Jermenski premijer Nikol Pašinjan u objavi na Fejsbuku ocenio je da prisustvo "stranih plaćenika" predstavlja "pretnju ne samo bezbednosti Nagorno-Karabaha, već i međunarodnoj bezbednosti, i zato mora biti pokrenuta međunarodna istraga o tome".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.