Izvor: RTS, 28.Okt.2020, 13:29

Alijev najavio osvetu, Jermenija odbacuje odgovornost

Azerbejdžanske vlasti optužile su Jermeniju da je raketirala grad Bardu u kojem je poginulo više od 20 civila. Jermenske vlasti tvrde da nije bilo napada i optužuju Baku za seriju incidenata. Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev najavio osvetu.
"Najmanje 19 civila poginulo je u raketnom napadu jermenskih snaga", saopštile su vlasti u Bakuu, optužujući Jerevan da je tokom ove akcije koristio kasetnu municiju.

"Osvetićemo stanovnike Barda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i okupatorima odgovoriti na bojnom polju", napisao je Alijev na Tviteru.
Vlasti u Bakuu tvrde da je u ovom napadu ranjeno 70 civila. 

Jermensko ministarstvo odbrane je navelo da Baku "širi lažne informacije", optužujući azerbejdžansku vojsku za raketne napade na nekoliko mesta, uključujući porodilište u Stepanakertu.
Kako navode azerbejdžanske vlasti, Jermeni su ciljeve u Bardi gađali višecevnim raketnim bacačima "smerč", što Jerevan, takođe, demantuje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jermenske snage izgubile više od 50 boraca; Crveni krst: Civili ginu alarmantnom brzinom

Izvor: RTS, 29.Okt.2020, 09:48

Pošto je i treće primirje praktično propalo, u sukobu oko Nagrono-Karabaha, Jeremenija i Azerbejdžan nastavili su da broje gubitke i razmenjuju međusobne optužbe. . Ministarstvo odbrane nepriznate Republike Arcah saopštilo je da je u poslednjim borbama stradao još...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.