Jeremić u Patrijaršiji: Znamo ko smo, i odakle smo

Izvor: Mondo, 03.Mar.2017, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić u Patrijaršiji: Znamo ko smo, i odakle smo

Predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je danas prilikom posete Pećkoj patrijaršiji da Srbija u teškim trenucima svoje istorije mora da bude jedinstvena u zaštiti nacionalnih interesa, saopšteno je iz njegovog štaba.

Foto: Pres služba Vuka Jeremića/A.Levajković

"Ovo je jedan od teških trenutaka kada moramo biti jedinstveni i čvrsti u našim opredeljenjima da se zaštitimo, da zaštitimo svoju kulturu, svoj identitet i da znanjem, ali i znanjem o tome ko >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << smo i odakle potičemo, zaštitimo svoje nacionalne interese", rekao je Jeremić u razgovoru sa igumanijom Haritinom.

Prema njegovim rečima, Pećka patrijaršija predstavlja jedan od temeljaca srpske kulture i tradicije.

Vekovima je bila svedok sjajnih, svetlih, slavnih, ali i teških trenutaka naše istorije, ukazao je Jeremić.

Ovo je jedan od teških trenutaka kada moramo biti jedinstveni i čvrsti u našim opredeljenjima da se zaštitimo, da zaštitimo svoju kulturu, svoj identitet i da znanjem o tome ko smo i odakle potičemo zaštitimo svoje nacionalne interese, rekao je Jeremić.

On je obišao manastirski kompleks, upoznao se sa istorijom i ikonopisom Pećke patrijaršije i razgovarao sa sestrinstvom manastira.

Jeremić kampanju nastavlja sutra predizbornom konvencijom u Čačku, saopštio je njegov izborni tim.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Jeremić u Pećkoj patrijaršiji: Da znamo ko smo i odakle smo

Izvor: Telegraf.rs, 03.Mar.2017

Kandidat za predsednika Vuk Jeremić izjavio je danas prilikom posete Pećkoj patrijaršiji da Srbija u teškim trenucima svoje istorije mora da bude jedinstvena u zaštiti nacionalnih interesa, saopšteno je iz njegovog štaba...- Ovo je jedan od teških trenutaka kada moramo biti jedinstveni i čvrsti...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.