Jeremić: Narodna stranka će sledeća voditi državu

Izvor: Mondo, 21.Okt.2018, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Narodna stranka će sledeća voditi državu

Narodna stranka je politička stranka koja najbrže raste, izjavio je danas predsednik te stranke Vuk Jeremić koji veruje da će njegova partija biti prva naredna na vlasti.

Foto: Fonet/Marija Poković

Jeremić je to rekao na sednici Glavnog odbora povodom obeležavanja godinu dana rada stranke i dodao da je njen prvi politički problem Kosovo i Metohija.

On je kritikovao politiku aktuelne vlasti prema KiM i tvrdi da je predsednik Srbije Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Vučić proglasio da je politika razgraničenja doživela poraz, jer nema podršku naroda.

Međutim, Jeremić tvrdi i da je Vučić "iza scene" počeo ubrzano da radi na dogovoru o razgraničenju s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

"Ovoga trenutka dogovaraju se poslednji detalji između Vučića i Tačija", kaže Jeremić.

Prema njegovim rečima, razgraničenje znači da će 90 odsto teritorije pokrajine Kosova i Metohije i još delovi juga Srbije ostati "sa one strane granice", kao i imovina i crkve SPC.

Dodao je da razgraničenje znači i to da Kosovo postaje punopravna članica UN, što će dovesti do stvaranja "Velike Albanije", jer, navodi, dve nezavisne države niko ne može da spreči da se ujedine.

Izvor: Fonet

Jeremić je, obraćajući se na sednici Glavnog odbora, kazao da to za koliko će stranka preuzeti vlast u svoje ruke zavisi isključivo od njih i od jedinstva i sabornosti unutar stranke.

On kaže i da je Srbija u fazi dubokog sna i da je predsednik Aleksandar Vučić razara.

Rekao je da su mu pre godinu dana, kada je krenuo s forimiranjem stranke, mnogi govorili da za njega ima vremena, da je trenutna vlast veoma jaka i da treba da sačeka da "sami splasnu i oslabe" i dodao da se on ipak odlučio na formiranje, jer "korov i kancer se ne povlače sami od sebe".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.