Jeremenija: Poginulo 1.280 azerbejdžanskih vojnika

Izvor: B92, 01.Okt.2020, 19:51

Jeremenija: Poginulo 1.280 azerbejdžanskih vojnika

Potpredsednik vlade Jermenije Tigran Avinjan tvrdi da je u petodnevnim borbama u Nagorno-Karabahu poginulo 1.280 azerbejdžanskih vojnika, a da je ranjeno 2.700.

Avinjan je danas na svojoj stranici na Fejsbuku objavio info-grafikon, prema kome je, pored tih brojeva, naveo da je Azerbejdžan od početka eskalacije izgubio 90 bespilotnih letelica, 12 helikoptera, 181 tenk i borbeno vozilo pešadije, tri teška vatrena sistema, dva sistema „Smerč“ i četiri aviona.

Nagorno-Karabah >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ranije objavio izveštaj o gubicima Azerbejdžana, prema kojem su azerbejdžanske oružane snage proteklog dana izgubile 130 ljudi, ranjeno je 260, a uništeno 29 jedinica oklopnih vozila, tri raketna lansera TOS i 11 dronova, prenosi Sputnjik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.