Jelen koji kija - fotografija koja se uslika jednom u životu

Izvor: B92, 28.Sep.2018, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelen koji kija - fotografija koja se uslika jednom u životu

Student Oban Van Ši nije znao šta je uslikao dok nije krenuo da sređuje fotografije

Devetnaestogodišnji student je opisao fotografiju belog jelena kako kija kao "jednu u milion".

Oban Van Ši je snimio fotografiju u Bredgejt parku u Lesteširu dok je uživao u vožnji motocikla nakon "iscrpljujućeg dana".

Nosio je stari aparat i nekoliko dvadeset godina starih objektiva koje su mu ostavili roditelji.

Uočio je životinju za koju je pomislio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je "retki" beli jelen. Životinja se izdvojila iz krda.

Oban je izjavio za BBC: "Uspeo sam da približim na deset metara, a da ne uznemirim krdo, i sasvim slučajno napravio fotografiju kijanja."

"Nisam znao da sam to uslikao sve dok nisam uzeo da sređujem fotografije."

Fotografiju je postavio na sajt Redit, i korisnici su jelena povezivali sa likom iz Netfliksove serije Bodžek Horsmen koji je užasnut što u vestima nastavljaju da koriste fotografiju njega kako kija na žurci.

Mnogi korinsici sajta su istakli da je Oban trebalo da zaštiti fotografiju autorskim pravima jer je uslikao "nešto što nijedan drugi fotograf nije".

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.