Izvor: Nezavisne Novine, 20.Nov.2016, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedino zanimanje u kojem žene zarađuju više od muškaraca

Da žene širom svijeta zarađuju manje od muškaraca nije nikakva novost, ipak postoji jedno zanimanje u kojem žene zarađuju nekoliko puta više.

Riječ je o manekenstvu.

 Agenti za top modele na Nedjelji mode u Londonu iznijeli su podatke prema kojima žene u svijetu manekenstva zarađuju čak 75 odsto više novca od muškaraca.

"Mislim da je to jedina profesija u kojoj su muškarci manje plaćeni nego žene. To nije fer prema njima i ne mislim da je ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << način osnaživanja žena", rekla je Elizabet Rouz, agent muških manekena u agenciji "Premier", zaslužne za karijere Naomi Kembel i Sindi Kraford.

Prema njenim riječima, manekenka će za pojavljivanje u nekoj emisiji dobiti 40.000 dolara, dok se muškarac može nadati četiri puta manjem iznosu. Naravno, riječ je o poznatim modelima, dok je među onima nepoznatijima razlika u plati manja, ali i dalje postoji.

 Najplaćenija manekenka proteklih godina Žizel Bindšen zaradila je 44 miliona dolara prošle godine, dok je najplaćeniji maneken Šon O Praj zaradio milion i po.

(021.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.