Jedina obuhvatna istorija američke književnosti u nas

Izvor: Danas, 24.Maj.2019, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedina obuhvatna istorija američke književnosti u nas

Knjiga Istorija američke književnosti (novosadska Akademska knjiga i podgorička Matica srpska - Društvo članova u Crnoj Gori, 2018) prof. dr Radojke Vukčević obuhvatan je i kompleksan pregled istorije američke književnosti i kulture od početaka u kolonijalno doba Severne Amerike preko sticanja nezavisnosti i stvaranja SAD do današnjeg dana. Članak Jedina obuhvatna istorija američke književnosti u nas se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Art-Anima u Beogradu

Izvor: Danas, 24.Maj.2019

Šestu godinu zaredom u Beogradu se organizuje Festival fantastične književnosti Art-Anima, osoben po tome što se istovremeno bavi promovisanjem kulture čitanja i razgovorom o širem značaju književnih dela pisanih u ključu fantastike. Članak Art-Anima u Beogradu se pojavljuje prvo na Dnevni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.