Jasna poruka Marka Đurića: Tadić nije za duel sa Vučićem, već za duel sa svojom savešću

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2018, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jasna poruka Marka Đurića: Tadić nije za duel sa Vučićem, već za duel sa svojom savešću

Ðurić poručuje Tadiću da još malo razmisli o svemu za šta je kriv i odgovoran,

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić istakao je danas da Boris Tadić nije za TV duel sa Alekdandrom Vučićem, već za duel sa svojom savešću zbog svega lošeg što je učinio za Srbiju, a najvažniji duel - onaj sa građanima Srbije i svojim mestom u istoriji - odavno je izgubio.

Pročitajte i:

- Tadić bi, da je sačuvao trunku samopoštovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i dostojanstva, ćutao o svim greškama koje su pod njegovom dirigentskom palicom učinjine u borbi Srbije za državne i nacionalne interese na Kosovu i Metohiji, i mi bismo mu dozvolili da u miru okajava krivicu - naglasio je on u saopštenju.

Ðurić je, ukazao da Tadić, međutim, tvrdoglavo odbija da pogleda istini u oči i prizna da je posle odgovora Međunarodnog suda pravde na nevešto postavljeno pitanje Srbije, formulisano najverovatnije u njegovom kabinetu, usledio talas priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, i ta uzročno-poslednična veza ne može se pobiti nikakvim retoričkim trikovima.

- Tadić je naprosto kriv, možda i nehotično, možda iz neznanja, ali politika podrazumeva da svako snosi odgovornost za svoje postupke, i on je u skladu sa tim tamo gde mu je i mesto - na margini političkog života. Nekadašnji predsednik, a zapravo poglavar jednog lopovskog režima, ne bi trebalo da insistira na TV duelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, jer bi mračna Tadićeva prošlost pod svetlima reflektora bila osvetljena sa svih strana i pokazana u svoj svojoj sramoti - podvlači on.

Ðurić ističe da bi Tadić u takvoj prilici bio primoran da se seti stvari koje potiskuje u procesu pranja sopstvene biografije.

- Između ostalog bi morao da se priseti da je odgovoran za ukidanje Prištinskog korpusa, razoružavanje Vojske Srbije, izmeštanje dijaloga o Kosovu i Metohiji iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju, dovođenje UNMIK-a, postavljanje administritivnih prelaza. Morao bi i da se seti gde je bio u trenutku kada su separatisti u Prištini proglašavali nezavisnost, i da objasni zašto je podvijenog repa pobegao iz zemlje u jednom od najtežih trenutaka u njenoj novijoj istoriji - smatra on.

pre nego što junačeći pozove Aleksandra Vučića na TV duel.

Podsetimo, lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić uputio je danas pismo predsedniku Srbije u kome ga poziva na otvoreni tv duel na temu Kosova, kako bi, kako je naveo "kao bivši i sadašnji predsednik pred javnošću ukrstili argumente povodom pitanja od najvišeg nacionalnog značaja".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Đurić: Tadić da razmisli o svemu što je uradio

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jul.2018

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić istakao je danas da Boris Tadić nije za TV duel sa Alekdandrom Vučićem, već za duel sa svojom savešću zbog svega lošeg što je učinio za Srbiju, a najvažniji duel - onaj sa građanima Srbije i svojim mestom u istoriji - odavno je izgubio..."Tadić...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.