Janšin non pejper o završetku posla, deo drugi: Ako je to tačno, opet može biti rata FOTO

Izvor: B92, 13.Apr.2021, 09:51

Janšin "non pejper" o "završetku posla", deo drugi: Ako je to tačno, opet može biti rata FOTO

Sarajevo -- Mnogo bure u javnosti izazvala je navodna izjava slovenačkog premijera Janeza Janše o "konačnom raspadu SFRJ". On demantovao, reagovala Tanja Fajon.

Naime, Janša je demantovao da je u Brisel poslao neslužbeni dokument, tzv. "non pejper" o navodnom mirnom razlazu BiH, o čemu su već pisali hrvatski i BiH mediji.

U međuvremenu oglasila se evroparlamentarka Tanja Fajon pozivom slovenačkom premijeru da objasni šta se nalazi u tom dokumentu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Fajonova je krtikovala Janšu, uz tvrdnje da bi neodgovorno ponašanje u vezi s tzv. dovršetkom plana o mirnom raspadu BiH moglo dovesti do novog rata na Balkanu.

Ona je na svom nalogu na Tviteru napisala da su je ovih dana iz BiH upozorili na to da, kako kaže, premijer Janša pokušava da dovrši plan Miloševića i Tuđmana za "formiranje velike Srbije i Hrvatske...".

"Ako su izveštavanja bh.medija i izjave diplomata u regionu istiniti, to može biti vrlo štetno za Sloveniju", napisala je Fajon.

Pometnju je juče izazvala izjava hrvatskog člana Predsedništva BiH, koji je u to telo izabran glasovima Bošnjaka, Željka Komšića, da je slovenački predsednik Borut Pahor tokom nedavne posete Sarajevu rekao da su “u poslednje vreme sve češći glasovi u Evropi o tome da treba dovršiti raspad Jugoslavije", kao i da je na sastanku sa trojicom članova Predsedništva BiH upitao: “Možete li se vi u BiH mirno razići?”.

Komšić je u izjavi za Fenu tvrdio da su bošnjački član Predsedništva Šefik Džaferović rekli da mirno razdruživanje nije moguće, dok je srpski član i predsedavajući tog tela Milorad Dodik izneo suprotan stav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Janša demantuje, a Fajon ga poziva da objasni non pejper

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2021

Iako je Janez Janša demantovao da je u Brisel poslao neslužbeni dokument o navodnom mirnom razlazu BiH, oglasila evroparlamentarka Tanja Fajon pozivom slovenačkom premijeru da objasni šta se nalazi u tom dokumentu...Fajonova je krtikovala Janšu, uz tvrdnje da bi neodgovorno ponašanje u vezi s tzv....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.