Janković: Vučiću, izađi i kaži predlog rešenja za Kosovo

Izvor: N1 televizija, 17.Maj.2018, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Vučiću, izađi i kaži predlog rešenja za Kosovo

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da iznese svoje viđenje rešenja kosovskog problema. Janković je upitao i da li odsustvo pomaka u istrazi ubistva Olivera Ivanovića "rezultat nesposobnosti ili nedostatka političke volje".

"Svi u Srbiji od čistača preko akademika, episkopa, vladika, nevladinih organizacija, glumaca, opozicionih političara, izneli su svoje viđenje rešenja kosovskog problema, svi osim >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << jednog čoveka - Aleksandra Vučića", rekao je Janković na konferenciji za novinare u prostorijama PSG u Beogradu.

On je rekao da Vučić treba da izađe i kaže "da li je nesposoban da formuliše neko rešenje ili se plaši da kaže šta je obećao pre sedam godina da bi došao na vlast".

"Neka prepisuje tuđa rešenja samo neka da neko rešenje. Dosta prenemaganja. Vučiću izađi i kaži", rekao je Janković.

Janković je upitao i da li je odsustvo bilo kakvog pomaka u istrazi, kako je rekao, političkog ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, "rezultat nesposobnosti ili nedostatka političke volje".

"Jedno od ta dva mora da bude. Ili je u pitanju nesposobnost ili nedostatak volje", kazao je Janković.

On je kazao da je opštepoznato da je Kosovo, a posebno severni deo, prioritet rada svih službi bezbednosti u Srbiji.

"Ako povodom ubistva tog ranga na severu Kosova, koji je u fokusu svih naših službi, i ne samo naših, nema nikakvog pomaka u istrazi, onda je u pitanju ili ogromna nesposobnost i razlog za brigu svih ili nedostaje volja", rekao je Janković.

Ističući da ne želi ni na koji način da naruši integritet istrage koju vode organi Srbije i drugi, Janković je upitao koji je uticaj politike - kosovske, srpske i međunarodne, na istragu i da li ona teče sporo zato što postoje političari ili ljudi bliski vlasti, koji su umešani u ubistvo.

"Šta su rezultati istrage koju je otvorilo Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal pošto je to najavio (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić? Ako ih nema, je li to zato što to Tužilaštvo nema kapacitet ili ne može da ostvari svoju nadležnost", upitao je lider PSG.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.