Jamajka demantovala

Izvor: B92, 21.Feb.2020, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jamajka demantovala

Ministarka spoljnih poslova Jamajke demantovala je na svom nalogu na Tviteru navode Hašima Tačija da je ta država priznala nezavisnost Kosova, javja RTS.

Kosovski predsednik Hašim Tači napisao je u četvrtak na Tviteru da je od ambasadorke Vljore Čitaku obavešten da je Jamajka priznala kosovsku nezavisnost.

Ipak, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministarka spoljnih poslova Jamajke Kamina Džonson Smit retvitovala je Tačijevu objavu, uz kratak ali jasan komentar da "Jamajka ne prepoznaje Kosovo kao nezavisnu državu".

Premijer Kosova Aljbin Kurti izrazio je prethodno zahvalnost Vladi Jamajke i narodu te zemlje na navodnom priznanju nezavisnosti Kosova.

"Želim da zahvalim narodu i Vladi Jamajke, kao i premijeru Endru Holnesu. Radujem se saradnji i iskazujem zahvalnost Kosova u svim budućim saradnjama", napisao je Kurti u četvrtak na svom nalogu na Tviteru.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HLADAN TUŠ ZA TERORISTE IZ LAŽNE DRŽAVE: Jamajka nije priznala tzv. Kosovo

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2020

Tači je juče napisao na Tviteru da je od ambasadorke Vljore Čitaku obavešten da je Jamajka priznala kosovsku nezavisnost...Ministarka spoljnih poslova Jamajke, Kamina Džonson Smit, demantovala je na svom Tviter nalogu tvrdnje predsednika privremenih institucija u Prištini Hašima Tačija da je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.