Jak pljusak u Pančevu - počeo uz sunce; kod Gornjeg Milanovca grad; upozoren Beograd FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 09.Avg.2020, 18:19

Jak pljusak u Pančevu - počeo uz sunce; kod Gornjeg Milanovca grad; "upozoren" Beograd FOTO/VIDEO

Jak pljusak počeo je u Pančevu oko 18 sati. Dvadesetak minuta kasnije, stigla je najava meteorologa i za Beograd. U okolini Gornjeg Milanovca padao je grad.

Kiša je stigla i pre nego što su tamni oblaci prekrili nebo. Uz zvuke grmljavine i jakog vetra koji je "pomagao" da stanovnicima Pančeva da kiša prodre u kuće onih koji nisu na vreme zatvorili prozore, videli su se i sunčevi zraci.

RHMZ najavio je za ovo popodne nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"U narednih sat vremena nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Na teritoriji grada Beograda pljuskovi, grmljavina i pojačan vetar", objavio je RHMZ u 18. 20 sati.

Na autoputu Miloš Veliki kod Gornjeg Milanovca oko 18 časova padao je jak, krupan grad koji je paralisao saobraćaj.

"Olujna kiša, praćena vetrom i gradom primorala nas je da parkiramo automobile u zaustavnoj traci. Brisači nisu mogli da očiste svu tu količinu vode i leda, vidljivost je bila maksimalno smanjena", izjavila je za RINU, Ana Mosić, koja je se kretala iz pravca Beograda ka Čačku.

Oko dvadesetak vozila u zaustavnoj traci čekalo je duže od 20 minuta da prođe oluja praćena gradom.

Saobraćaj na ovoj deonici je normalizovan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.