Ja smatram da je Kosovo deo Srbije i šta ćemo sad? Vučić o samitu u Parizu i SB UN

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2019, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ja smatram da je Kosovo deo Srbije i šta ćemo sad?" Vučić o samitu u Parizu i SB UN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da ne očekuje da rasprava o Kosovu i Metohiji u Savetu bezbednosti UN 10. juna rezultira zaključcima ili konkretnim efektima, ali da će, kako je istakao, samit u Parizu 1. jula biti važan, pod uslovom da ga bude.

- Ne mogu da znam (da li će biti sastanka), jer znam da sada traju njihove (nemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona) konsultacije sa Amerikancima, znam da razgovaraju međusobno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i da znaju da ne sme da se dozvoli da Pariz bude katastrofa. Ako se bude videlo da se ide u tom smeru, ko zna da li će se Pariz i dogoditi - rekao je Vučić za RTS.

Predsednik je ponovio da će u Parizu stav Beograda biti jasan, nepromenjen i apsolutno racionalan i civilizacijski razuman - da Priština ukine takse na srpsku robu, kako bi se išlo u dijalog, da se pokuša da se postigne kompromis.

- Ali, da postignemo kompromis tako što ćete vi da kažete - ''Kosovo je u ovim granicama'', a ja ću da ponovim istu rečenicu - ''Ja smatram da je Kosovo deo Srbije'', ''Vi da je nezavisno, i šta ćemo onda? Pošto se svi u svetu prave blesavi kada to slušaju, nije problem - možemo i mi tako, iako to ne odgovara nama i našem ubrzanom rastu - konstatovao je Vučić.

On je ukazao da na dobre ekonomske rezultate Srbije, da će rast za 2018. godinu nakon izvršenih korekcija biti 4,5 odsto, dok je rast u prvom kvartalu ove godine 2,5 odsto.

Kako kaže, Srbije polako ide ka sve boljim brojevima, što je odlična vest za penzionere i radnike, jer će biti povećanja, budući da penzije i plate rastu proporcionalno ekonomskom napretku.

- A, za to moramo da imamo mir i stabilnost i politiku pod kontrolom. Da imamo racionalan pristup rešavanju problema, a ne da ulazimo u dodatne sukobe. Koliko možemo, čuvajući dostojanstvo i ponos našeg naroda, mi ćemo iz tog mulja u kom bi albanski lideri hteli da nas drže, pokušati da pebegnemo. A, da li ćemo uspeti, videćemo - zaključio je predsednik Srbije.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.