Ja sam, umesto ZSO sa izvršnim ovlašćenjima, za razmenu teritorija

Izvor: B92, 26.Jan.2022, 10:24

"Ja sam, umesto ZSO sa izvršnim ovlašćenjima, za razmenu teritorija"

Priština -- Zamenik predsednika Demokratske partije Kosova Ram Buja rekao je da se zalaže za razmenu teritorija sa Srbijom, umesto formiranja Zajednice srpskih opština.

On je kazao da bi Preševo, Bujanovac i Medveđa trebalo da se priključe takozvanom Kosovu, a sever pokrajine Srbiji, preneo je Kosovo onlajn.

"Ako tri opštine na severu imaju izvršna ovlašćenja, nikada neće ostaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo na miru. Mogućnost njihove fizičke veze sa Srbijom je velika nevolja. Tako, Čaglavica, Gračanica i drugi ne predstavljaju opasnost", rekao je Buja u emisiji "Kontekst" na ATV.

Naveo je da je 2001. godine pokrenuo pitanje razmene teritorija, a da je o tome razgovarao i sa zvaničnicima američkog Stejt departmenta.

"Ja sam, umesto ZSO sa izvršnim ovlašćenjima, za razmenu teritorija, tako da se 'preševska dolina' priključi Kosovu, a sever Kosova Srbiji", rekao je Buja koji je bivši ministar obrazovanja, nauke i tehnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Buja (DPK): Umesto formiranja ZSO, razmeniti teritorije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2022

Zamenik predsednika Demokratske partije Kosova Ram Buja rekao je da se zalaže za razmenu teritorija sa Srbijom, umesto formiranja Zajednice srpskih opština, prenosi Ljajmi...On je kazao da bi Preševo, Bujanovac i Medveđa trebalo da se priključe takozvanom Kosovu, a sever pokrajine Srbiji, preneo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.