Ja biram: Elektrotehničar obnovljivih izvora energije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2018, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ja biram": Elektrotehničar obnovljivih izvora energije

Srednja Tehnička škola "Mihajlo Pupin" u Kuli je prva škola u Vojvodini koja je upisala obrazovni profil: elektrotehničar obnovljivih izvora energije. Ovo zanimanje je posebno atraktivno i aktuelno za privredu jer su nakon završene srednje škole učenici osposobljeni da vrše kompletnu montažu elemenata iz obnovljivih izvora energije: fotonaponskih sistema, vetrosistema, hidro i postrojenja na biomasu.

Osmakinja Sara sprema se već za završni ispit ponavljajući ovoga puta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << geografiju, matematiku i biologiju. Male maturante, ali i sve one koji možda za to još nisu čuli, podsećamo i na specijalno odeljenje Informaciono-referalnog centra Biblioteke u Novom Sadu, poznatijeg kao Čitaonica, gde se mogu pripremati za maturske ispite, koristiti stručnu literaturu i naučne časopise.

U ulozi osmakinje: Sara Makragić

Urednica emisije: Vesna Konja

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.