JUTKA IZA REŠETAKA! Bivši čelnik opštine Brus osuđen na TRI MESECA ZATVORA

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2020, 15:17

JUTKA IZA REŠETAKA! Bivši čelnik opštine Brus osuđen na TRI MESECA ZATVORA

Osuđen zbog nedozvoljenih polnih radnji

Milutin Jeličić Jutka, bivši čelnik opštine Brus, u Osnovnom sudu u Kruševcu proglašen je krivim za nedozvoljene polne radnje i osuđen na tri meseca zatvora.

Tužilaštvo je za Jeličića tražilo jedinstvenu kaznu od sedam meseci zatvora za oba krivična dela, a Jutka smatra da mu se sve pakuje jer je reč o političkom procesu.

Podsećamo, prošle su pune dve godine od kako je Marija Lukić na Fejsbuku objavila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << deo od 15.000 SMS poruka koje je tokom dve godine dobijala od svog nadređenog Milutina Jeličića.

Suđenje je počelo krajem 2018. godine, ročišta su više puta odlagana zbog različitih razloga.

Sudski proces je počeo u Brusu, ali je naelektrisana atmosfera ispred suda pretila nekoliko puta da preraste u fizički obračun Jutkinih pristalica i organizacija koje su došle kako bi pružile podršku Mariji Lukić.

U julu 2019. odlukom Vrhovnog kasacionog suda suđenje je prebačeno u Kruševac.

Jeličić je tokom suđenja, koje traje više od godinu dana, negirao sve optužbe, a prijave koje je, pored Marije Lukić, protiv njega podnelo još šest žena nisu ni dospele do suda jer ih je tužilac odbacio zbog zastarelosti ili nedostatka dokaza.

Jutka izgubio u Brusu

Naprednjaci su odneli ubedljivu pobedu u Brusu, osvojivši 16 od ukupno 29 odborničkih mandata u lokalnoj skupštini. Izborna lista "Za moderan Brus" koju je predvodio Milutin Jeličić Jutka osvojila je samo 7 mandata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.