JURIĆE BRZINOM MUNJE, IMAĆE OKO SOKOLOVO: Novo super oružje priključuje se Baltičkoj floti

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2020, 20:07

JURIĆE BRZINOM MUNJE, IMAĆE OKO SOKOLOVO: Novo super oružje priključuje se Baltičkoj floti

Sposoban je da detektuje i pogađa ciljeve u bilo kojim vremenskim uslovima

Brzi jurišni brod u okviru projekta 02510 BK-16 ušao je u službu ruske Baltičke flote,saopštio je portparol flote Roman Martov.

Jurišni brod se može koristiti za pružanje vatrene podrške, učestvovanje u anti-diverzantskim merama, borbama protiv piratskih brodova i terorizma, ali i za nošenje lakog tereta i učešće u operacijama spasavanja.

- Izgrađen je u brodogradilištu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ribinsk, stupio je u službu kod Baltičke flote i delovaće u jedinici specijalnih snaga flote stacioniranoj u Kalinjingradskoj oblasti - rekao je portparol.

Ovo je prvo plovilo Projekta 02510 koje se pridružilo borbenoj strukturi Baltičke flote. Naredne godine Baltička flota treba da primi još nekoliko brodova ovog tipa.

Ovaj amfibijski brod može primiti tri člana posade i do 18 članova osoblja. Dugačak je 16, a širok 4 metra.

Može da razvije brzinu od 40 čvorova (skoro 75 km/h) i ima operativni domet do 400 nautičkih milja.

Brod raspolaže daljinskim upravljačem  koji je razvila grupa Kalašnjikov,  i sposoban je da detektuje i pogađa ciljeve danju i noću u bilo kojim vremenskim uslovima.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Da li znaš nekoga od svojih vršnjaka ko je napravio tajnu ili javnu grupu na nekoj od društvenih mreža sa ciljem ismejavanja nekog od vršnjaka?

Choices Da

Ne

Hvala što ste glasali.

Pogledajte rezultate

ruski brod Rusija naoružanje ruska vojska Baltička flota

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.