JOŠ UVEK TRAŽE BARBARINO TELO: Sumnjaju da je na dnu Tise (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 11.Dec.2016, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOŠ UVEK TRAŽE BARBARINO TELO: Sumnjaju da je na dnu Tise (FOTO)

Ni nakon 16 dana uporne pretrage reke Tise u Senti, telo petnaestogodišnje devojčice Barbare Vitez koja je 25.novembra posle 22 sata upala u reku, još uvek nije pronađeno.

Kako je Telegrafu saopšteno, članovi Spasilačkog tima “Tisa” su nakon ronioca Žandarmerije koji su uporno pretraživali dno reke, krenulu u sedmočasovnu pretragu.

Najpre su pretražili bačku, a potom banatsku obalu da bi se uputili ka Novom Bečeju gde su detaljno pretraživali i deo oko brane:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
- Ne odustajemo dok je ne pronađemo. Sada sve više sumnjamo da je telo ipak ostalo na dnu Tise. Pre nekoliko dana smo ušli i u stubove mosta, preko otvara detaljno smo pretražili svaki stub jer smo u obzir uzeli mogućnost i da se telo možda zadržalo i zakačilo unutar mosta, nažalost ni ovde je nismo pronašli  - rekao je za Telegraf Nandor Baranji, predsednik Spasilačkog tima "Tisa“ iz Sente.

Temperatura vode je sada svega 3 stepena što spasiocima otežava pretragu, a vidljivost je nula, saopštio je Baranji:

Foto: Telegraf

- Jedinice Žandarmerije su danima pretraživale dno, ronioci su prečešljali kompletnu obalu. Voda je najgušća oko tri do četiri stepena što onemogućava telu da izroni na površinu.Ostaje nam jedino da nastavimo sa pretragom i da se nadamo da ćemo je pronaći - rekao je Baranji.

Pecaroši koji svakodnevno pecaju na obali Tise kažu da su u punoj pripravnosti:

- Motrim stalno kada dođem ovde da pecam. Ne verujem da će zbog gustine vode da se telo pojavi na površini, sumnjam da je otplovilo negde nizvodno, ipak mislim da se telo zakačilo za nešto, rekao nam je meštanin Senta.

Barbara Vitez nestala je kobne noći 25.novembra nakon proslave drugaričinog rođendana u piceriji "Jail“ kada se sa društvom uputila ka mostu oko 22 sata i za sada još uvek pod nerazjašnjenim okolnostima upala u hladnu Tisu sa visine od 10 metara.

Kako je Telegraf saznao, Barbara je kroz otvor na železničkom mostu koji povezuje Sentu i Čoki sišla u drugi deo mosta, takozvani stub, gde mladi često otvaraju poklopac kako bi sedeli na ovom delu ,pretpostavka je da se okliznula i pala sa otvora.

Foto: Privatna arhiva

Barabara Vitez bila je učenica 1.razreda Ekonomsko-trgovinske škole u Senti.

Vršnjaci i drugari koji su poznavali Barbaru kažu da je bila povučena devojčica, bez izostanaka i sa dobrim ocenama, te da nije bila sklona nikakvim avanturističkim poduhvatima.

Nekoliko dana nakon nesreće u Barbarinoj školi prvog radnog ponedeljka stajala je duboka i emotivna poruka:

Foto: Telegraf

"Barbara mi te čekamo“ –Tvoji drugari i profesori.

Potraga za telom Barbare Vitez biće nastavljena već sutra, potvrdili su nam iz Spasilačkog tima "Tisa“ i tako sve dok god ne pronađu telo nesretno nastradale devojčice.

(Dragana Starčević)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.