JOŠ UVEK TRAJE BORBA! Mitropolija o dezinformacijama - Amfilohijevo stanje NEPROMENJENO

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 00:24

JOŠ UVEK TRAJE BORBA! Mitropolija o dezinformacijama - Amfilohijevo stanje NEPROMENJENO

Pravoslavna Mitropolija crnogorsko-primorska oglasila se nakon vesti o pogoršanom zdravstvenom stanju i smrti mitropolita Amfilohija.

- Povodom dezinformacija koje se pojavljuju u vezi sa zdravstvenim stanjem Mitropolita Amfilohija obaveštavamo javnost da je u odnosu na današnji izveštaj nepromijenjeno. Problem koji je napravio pneumomediostinum – vazduh u sredogruđu je pod nadzorom lekarskog tima koji od samog početka bolesti Visokopreosvećenog Mitropolita Amfilohija se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << brine o njegovom oporavku - navode u saopštenju.

Mitropolit Amfilohije je u teškom stanju i priključen je na respirator - potvrđeno je za "Novosti" iz Mitropolije crnogorsko-primorske, povodom dezinformacije koja je potekla iz Podgorice da se episkop crnogorko-primorski upokojio u 82. godini života.

Zdravstveno stanje Mitropolita

- Odmah su urađene sve analize. Takođe, i skener plućne arterije i skener pluća. Snimak je pokazao da je uzrok otežanog disanja i bola pojava vazduha u sredogruđu ili pneumomediostinum, koji se često javlja u situacijama u kojima pacijent ima osetljiva pluća zbog dužine trajanja upalnog procesa i koji su na kiseoničkoj terapiji duži period, a gotovo je neizbežan kada se radi o starijim pacijentima - navode iz mitropolije.

Skener pluća i plućnih arterija je pokazao da nema tromboze, a bronhoskopski nalaz da su disajni putevi čisti.

- Nalaz na srcu je takođe dobar. I u narednom periodu, kao i do sada ćemo uredno i detaljno izveštavati o svim promenama u vezi sa zdravstvenim stanjem mitropolita Amfilohija koji se od 6. oktobra nalazi na bolničkom lečenju od bolesti uzrokovane virusom korona - poručuju iz MCP.

Mitropolit Amfilohije je bio pozitivan na virus korona. O njemu 24 sata brine tim lekara Pulmološke klinike Kliničkog centra Crne Gore.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.