JOŠ JEDNA DOJAVA O BOMBI U SRBIJI! Jeziva poruka prosleđena školi: Iskreno nam je žao što će nevini stradati

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2022, 09:49

JOŠ JEDNA DOJAVA O BOMBI U SRBIJI! Jeziva poruka prosleđena školi: "Iskreno nam je žao što će nevini stradati"

Nakon Valjeva, i škole u Novom Pazaru dobile su poruku slične sadržine

I oko deset novopazarskih osnovnih škola dobilo je jutros dojavu o postavljenoj bombi, javlja indeksonline.rs, tekst dojave je jeziv.

Za sada, dojave su potvrđene u OŠ “Bratstvo”, “Desanka Maksimović”, "Vuk Karadžić", "Ćamil Sijarić", "Meša Selimović", "Stefan Nemanja", "Avdo Međedović", a kako nezvanično saznajemo, dojave su stigle svim osnovnim školama u Novom Pazaru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Eksplozivna naprava postavljena u školi. Nećemo se sakriti. Ubistva će biti potrebna. Mi ćemo ubiti. Biće potrebno uništenje. Uništićemo. Iskreno nam je žao što će nevini stradati. Nema drugog načina. Srušićemo srpsku vladu. Naše oči su uprte u predsednika Srbije i njegovu pratnju. UBIĆEMO SVE - navodi se u jezivoj poruci koja je stigla novopazarskim školama.

Kontradiverzioni pregledi su završeni u nekoliko škola, ali se deca iz predostrožnosti, još uvek ne nalaze u klupama.

Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi prema do sada pristiglim informacijama, dobilo je više škola širom Srbije sa područja školskih uprava Valjevo, Kraljevo, Beograd, Kosovska Mitrovica, Niš, Požarevac, Zaječar, Užice, Jagodina, Čačak, Kruševac, Zrenjanin.

Prema ranije utvrđenoj proceduri, objekti su evakuisani, a učenici će biti vraćeni na nastavu kada ekipe MUP-a pregledaju objekte i kada se utvrdi da je bezbedno, saopštilo je Miistarstvo prosvete.

O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole obaveštavaju učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.