JORDAN UPOZORIO IZRAEL NA PONAŠANJE: Ono što se dešava u Jerusalimu je varvarstvo i ratni zločin!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2021, 16:14

JORDAN UPOZORIO IZRAEL NA PONAŠANJE: Ono što se dešava u Jerusalimu je varvarstvo i ratni zločin!

Aman neće sedeti skrštenih ruku

Jordan je danas apelovao na Izrael da prekine "varvarske" napade na palestinske vernike u jerusalimskoj džamiji Al-Aksa i dodao da će pojačati međunarodni pritisak.

Jordan, koji ima starateljstvo nad muslimanskim i hrišćanskim mestima u Jerusalimu, kaže da Izrael mora da poštuje vernike i da čuva arapska prava shodno međunarodnom zakonu, prenosi Rojters.

- To što izraelska policija i specijalne snage rade, od kršenja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pravila prema džamiji, do napada na vernike, varvarski je čin koji je neprihvatljiv i za osudu - navela je jordanska vlada.

Jordan je ranije rekao da su Palestinci u jerusalimskom naselju Šeik Džarah vlasnici zemljišta i da su izraelske pretenzije na tu oblast Jerusalima bez osnova.

- Planirano izbacivanje Palestinaca iz domova u Šeik Džarahu je ratni zločin - rekao je jordanski ministar spoljnih poslova Ajman Safadi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.