JOJ ČOVEČE, ŠTA TI JE TREBALO TO DA KAŽEŠ Ovako je počeo sukob između Voždovačkog klana i zemunaca - izrešetan sa Cecinom kumom (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2021, 23:56

"JOJ ČOVEČE, ŠTA TI JE TREBALO TO DA KAŽEŠ" Ovako je počeo sukob između Voždovačkog klana i zemunaca - izrešetan sa Cecinom kumom (VIDEO)

Sukobi različitih krimi grupa devedesetih bili su svakodnevni. Balans tih sukoba bio je neverovatan. Beograd je bio džungla.

Rade Ćaldović Ćenta bio je jedan od najbližih saradnika Ljubomira Magaša, poznatijeg kao Ljuba Zemunac.

Za njega se govorilo da je pripadao Magaševom klanu koji je brojao desetak članova. Više puta hapšen za razna kriminalna dela: od silovanja do oružanih pljački, a početkom osamdesetih godina Nemačka ga je teretila za čak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 37 dela, ali je zbog nedostatka dokaza uvek ostajao na slobodi.

Posle ubistva Ljube Zemunca 1986. od strane nemačke policije proglašen je za novog "kuma" jugoslovenskog podzemlja. Proteran je iz Nemačke 1992. godine, pa se vratio u Beograd.

Rade Ćaldović dovođen je u vezu sa ubistvom Aleksandra Kneleta Kneževića, ubijenog 28. oktobra 1992. godine u beogradskom hotelu "Hajat".

Saša Đurović je opisao kakav je bio Ćenta:

-Bio je korektan prema meni, mom bratu i Ugaru. Ćenta je i posle smrti svog druga Ljube Zemunca stalno pričao o njemu i svi Zemunci su voleli Ljubu iako ga mnogi nikada nisu ni upoznali.

Zatim je objasnio kako je počeo animozitet između Zemunaca i Voždovačkog klana.

- Kada je Goran Vuković stao na čelo Voždovačkog klana, zavladao je veliki animozitet Zemunaca prema Voždovčanima. Sećam se kada sam se vozio sa bratom i Ugarom preko Brankovog mosta, naišli smo na nekog lika sa Vodžovca koji je vozio kabriolet. Ovi su ga pitali da li bi možda prodao auto, a on je rekao: "Mogli bi da se dogovorimo." Ja sam pomislio: "Joj čoveče šta ti je to trebalo da kažeš..." Znao sam šta sledi. Mada, šta god da je rekao, svaki odgovor je bio pogrešan. Oni su seli u njegov auto i otišli, a ja sam odvezao Ugarova kola. Sutra mi kažu da je zvao Vuković i rekao da mogu da zadrže kola, ali da vrate roleks, na šta su mu oni rekli: "Dođi ti da ga uzmeš." Eto takav je vladao animozitet Zemunaca prema Voždovčanima, od svih njih jedino su gotivili braću Brankoviće, oni su bili izuzetak i uvek su govorili da su to dobri momci. Samo su njih voleli i poštovali, ove ostale Voždovčane nikako. Kad je Knele otuđio kola od Ćentinog zeta, to su svi mogli da pretpostave šta će biti. To je ipak poniženje, jer nisi ti uzeo auto od bilo koga, zna se ko je bio Ćenta. Nije on godinama gradio taj svoj autoritet da bi ga tako lako prokockao - ispričao je Saša na Balkan Info.

Rade Ćaldović Ćenta (47), inače prijatelj Željka Ražnatovića Arkana i Đorđa Božovića Giške, ubijen je 14. februara 1997. godine u 3.20 sati u centru Beograda, kad je izašao iz Kluba književnika i ušao u svoj automobil. S njim je ubijena i njegova devojka, novinarka Maja Pavić (25), venčana kuma Svetlane Cece Ražnatović i Željka Ražnatovića. Kobne noći nepoznati napadači su u njih ispalili rafale iz "heklera", ali i dalje se ne zna ko je povukao oroz i po čijem naređenju!

Svedoka nije bilo, a istraga je utvrdila da su dvojica napadača bila skrivena u bašti Kluba književnika, gde su čekali pogodan trenutak da napadnu.

- Ćenta je ubijen po poznatom "beogradskom receptu" iz devedesetih. Napadači su sačekali da izađe iz kluba u koji je često dolazio. Čim je s devojkom seo u svoj „reno ispejs“ i ubacio ključ u bravicu motora, ubijeni su rafalima iz automatskog oružja s prigušivačem. Ubrzo nakon dvostrukog ubistva nađen je zapaljeni džip koje su ubice ostavile nedaleko od centra grada - rekao je tada izvor iz istrage.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.