JKP “Javno osvetljenje“ izvodi radove na adaptaciji i sanaciji mreže u opštini Surčin

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2021, 09:59

JKP “Javno osvetljenje“ izvodi radove na adaptaciji i sanaciji mreže u opštini Surčin

Zamenom tehnološki prevaziđenih i estetski neprihvatljivih svetiljki sa konvencionalnim izvorima svetlosti novim LED svetiljkama povećane svetlosne iskoristivosti, izvršiće se i eliminacija žive kao elementa opasnog otpada. 

Preuzimanjem nadležnosti tekućeg i investicionog održavanja instalacije javnog osvetljenja na teritoriji svih sedamnaest gradskih opština, JKP“Javno osvetljenje“Beograd izvodi radove na adaptaciji i sanaciji mreže i u rubnim delovima opština >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje su imale status prigradskih, a jedna od njih je i opština Surčin.

Planirane aktivnosti imaju za cilj integraciju postojeće mreže u jedinstvenu gradsku, redukciju instalisane snage, poboljšanje fotometrijskih karakteristika osvetljenih saobraćajnica, što će prouzrokovati smanjenje troškova za utrošenu električnu energiju, kao i smanjenje troškova održavanja.

Adaptacija i sanacija instalacije javnog osvetljenja doprineće unapređenju kvaliteta života lokalnog stanovništva, a prva u nizu u beogradskoj opštini Surčin su naselja Petrovčić i Progar, gde je izvršena kompletna zamena svetiljki u sistemu. Predstojećim radovima unaprediće se instalacija javnog osvetljenja u Dobanovcima, Jakovu i u naselju Radiofar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.