JEZIVO OTKRIĆE NA DNU JEZERA: Policija izvukla kofere iz vode, u jednom pronašli komad betona i OSTATKE ŽENE... (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2019, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEZIVO OTKRIĆE NA DNU JEZERA: Policija izvukla kofere iz vode, u jednom pronašli komad betona i OSTATKE ŽENE... (VIDEO)

Kiparska policija pronašla je na dnu jezera pored Nikozije dva kofera. U jednom su otkriveni ostatke žene koja je bačena u vodu sa komadom betona.

Kiparska policija veruje da je reč o telu jedne od žrtava kiparskog oficira Nikosa Metaksisa. Ranije je oficir Nikos Metaksis priznao da je ubio sedam strankinja, koje su u toku letnje sezone došle da rade na Kipar.

Drugi kofer još nije izvađen, a ronioci tragaju i za trećim. Metaksis, koji je u međuvremenu uhapšen, je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na saslušanju priznao da je tela tri žrtve spakovao u torbe i bacio ih u veštačko jezero na području napuštenog rudnika uglja nedaleko od Nikozije.

Policija ga je prvo sumnjičila za dva ubistva , a tokom ispitivanja tridesetpetogodišnji oficir priznao je ubistvo pet žena i dve devojčice.

Vlasti, međutim, sada sumnjaju da bi broj njegovih žrtava mogao da dostigne jezivu brojku od čak 30 žena. Do sada su pronađena četiri telaa, ali se traga i za ostalim.

- Posle mnogo problema iz jezera smo uspeli da izvučemo kofer u kojem smo pronašli telo žene i blok cementa - rekao je Neofitos Sailos, šef Odeljenja za kriminalističku istragu.

Prvu žrtvu su pre dve nedelje u nekadašnjem rudniku pronašli turisti.

Pretpostavlja se da je reč o majci i ćerki iz Rumunije koje su nestale u septembru 2016. godine, a poslednje žrtve s Filipina nestale su u avgustu 2018.

Policija je već ranije potvrdila da je penzionisani oficir priznao da je ubio Meri Rouz Tibursio (38) i Arijan Palanas Lozano (28).

Policija je pretražila poplavljeni rudnik u potrazi za nestalom Sijerom (6), ćerkom ubijene Meri Rouz.

More bodies found. Read my latest @thetimes #Cyprus #SerialKiller #scotlandyard #kokkinilimni https://t.co/GDUqlkGlhX

— Anthee Carassava (@antheecarassava) April 29, 2019

Ubistvo treće žrtve, takođe filipinskog porekla, Marikar Valdez Arkiola (31) koja je nestala krajem 2017. godine, osumnjičeni je prvo negirao, ali je kasnije ipak priznao kada je svedok rekao da je Nikos u mobilnom imao njene fotografije i privremene dozvole za boravak.

Posle toga Metaksas je istražioce odveo do vojnog strelišta, udaljenog oko 14 kilometara od rudarskog okna.

Tamo je policija pronašla još jedno telo, zasad neidentifikovano, žene nepalskog ili indijskog porekla. Posle priznanja ostalih ubistava krenula je intenzivna potraga i za ostalim žrtvama.

Policija veruje da će tu pronaći tela Rumunke Livie Florentine Bunea i njene osmogodišnje ćerke Elene, a u potrazi su i za šestogodišnjom ćerkom Meri Rouz. Istražioci pokušavaju da utvrde ima li još žrtava, a na Kipar treba da stignu i stručnjaci iz Velike Britanije.

Osim Tibursio, Lozano i Arkiole, spominju se sedamnaestogodišnja Mona Džabiri iz Somalije, koja je poslednji put viđena 25. januara u Larnaci,  Britanka Valeri Pots (72) nestala u Pafosu i šesnaestogodišnja Janitka Dineva iz Bugarske koja je nestala u junu prošle godine.

Policija tvrdi da je Metaksas sa žrtvama stupio u kontakt preko online stranice za upoznavanje, a saoštili su i da je osumnjičeni priznao da je jednu od žrtava zadavio posle seksa s njom. Lokalni mediji navode imena i ostalih nestalih žena, među kojima su i moguće žrtve Metaksasa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.