JEZIVE PORUKE NA ZIDU I SMRT Četiri žene se ubile za 24 sata, na zidu poruka: Sad vam je smešno, ali neće biti...

Izvor: Press, 19.Sep.2018, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEZIVE PORUKE NA ZIDU I SMRT Četiri žene se ubile za 24 sata, na zidu poruka: Sad vam je smešno, ali neće biti...

Nakon što su majka i ćerka iz Sjenice prekjuče zajedno otišle u smrt, prerezavši vene žiletom u porodičnoj kući u Sjenici, Srbiju je juče potresla identična tragedija. Majka i ćerka ubile su se u svom stanu u Žarkovu, a u smrt su otišle pošto su istovremeno popile veliku količinu esencije.
Foto:blic
Smrt četiri žene, dve majke i dve ćerke, koje su u razmaku od 24 sata odlučile da >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << okončaju živote, šokirala je ne samo njihove komšije i rodbinu već i čitavu javnost. Najpre su u ponedeljak u Sjenici nađena tela Radovanke Popović (60) i njene ćerke Ivane (41). Pored nesrećnih žena nađen je žilet kojim su prerezale vene, kao i oproštajna poruka.
- Poslednja poruka, tako mora, takav običaj ljudski, jednom zatvorenik, uvek zatvorenik. Sad kad čitate smešno je, ali neće biti kad te kletva stigne - ispisale su majka i ćerka po zidovima kuće u kojoj su živele.
Njihovi rođaci i komšije kažu da su Radovanka i Ivana bile bolesne, a da im se stanje pogoršalo nakon što im je prošle godine preminuo sin, odnosno brat.
- Odbijale su svaku pomoć. Ni sa kim nisu razgovarale. Osamile su se i povukle u sebe. Njihova tela je u ponedeljak pronašao rođak koji je došao da im donese 500 evra za ogrev i stanarinu. Vrata su bila zakrčena komodom, jedva su ih otvorili. Unutra je bio haos, krvi je bilo na sve strane, sobe prljave, ostaci hleba, otvorene paštete - kaže komšija i dodaje da su Radovanka i Ivanka u oproštajnom pismu navele da su kivne na rođake, komšije i poznanike.
- Napisale su da im je došao kraj i da sada svi mogu da odahnu i da su ljute na rođake, koji su ih nazivali pogrdnim imenima - rekao je komšija.

Nisu se družile s komšijama

Samo dan nakon ove tragedije, policija je u Beogradu u Ulici Dušana Vlajića u Žarkovu pronašla otrovanu Milinu M. (56) i njenu ćerku Ivana (35). Jeziva je i podudarnost da su dve ćerke imale isto ime, ali i to da su bile sličnih godina.
- Majka i ćerka su u stanu popile esenciju. Majka je preminula na mestu, dok je ćerka izdahnula na VMA - kaže izvor.
Prema rečima komšija, u stanu s majkom i ćerkom živela je i nepokretna baka.
- One su stanovale u zgradi, viđali smo ih povremeno, ali se nisu previše družile ni sa kim. Delovale su normalno - pričaju komšije i nastavljaju:

- Ivana je bila veoma uslužna, često je pomagala komšinici, zalivala joj cveće kada je odsutna. Mnogo nam je žao i ne možemo da poverujemo šta se desilo. Uopšte ne znamo šta bi mogao da bude razlog ovakve tragedije - rekli su nam uznemireni stanari iz Ulice Dušana Vlajića.
U Centru za socijalni rad u Sjenici kažu da su Radovanka i Ivana bile njihove korisnice i da su uzimale hranu iz narodne kuhinje.
- Bile su jako nepoverljive, kivne na rodbinu, koja ih, prema njihovom mišljenju, nije podržavala. Rodbina je pokušavala da im pomogne, ali one su ih odbijale. Takođe su odbile i da se presele u stan Centra za socijalni rad, a u poslednje vreme nikome nisu otvarale vrata - kaže izvor i dodaje da se sumnja da je najpre majka prerezala vene, a da je potom isto učinila i ćerka.
- Ivana je dolazila u prodavnicu, tražila namirnice i pričala da joj je majka preminula - kaže izvor.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.