JEZIVA POZADINA LEGENDARNOG OSTVARENJA: Malo ko zna da iza filma Lepa sela lepo gore stoji ISTINITA PRIČA

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2019, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEZIVA POZADINA LEGENDARNOG OSTVARENJA: Malo ko zna da iza filma "Lepa sela lepo gore" stoji ISTINITA PRIČA

Nažalost, široj javnosti je malo poznato da je film "Lepa sela lepo gore" snimljen po istinitom događaju.

Na ušću Lima u Drinu kod Višegrada septembra 1992. godine 7 srpskih vojnika bilo je 9 dana okruženo u 97 metara dugom tunelu Brodar.

Tog septembra 1992. godine 7 vojnika Treće čete Drinskog bataljona čuvalo je most ispred tunela, pazeći da muslimanske jedinice ne pređu na desnu obalu Drine.

Posle nekoliko dana celi kanjon je goreo. Jedinica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se povukla u tunel i tako našla u klopci, zarobljena sa obe strane, bez mogućnosti da izađe iz istog.

Tako su proveli devet dana, pod bombama i stalnim napadima muslimanskih snaga. Milovan Lučić i Vladan Gavrilović umrli su u tunelu zbog rana dobijenih gelerom, teško ranjeni Novak Arsić ubio se pucnjem u slepoočnicu, dok je Stevan Panić nastradao od kiše metaka kojim su ih muslimanske jedinice svakodnevno zasipale.

Trojica srpskih junaka Mihajlo Šimšić, Slađan Simić i Stanko Mećašev su posle gubitka drugova odlučili da izađu iz tunela i verovali ili ne nekim čudom su preživeli.

Ovo su NAJMOĆNIJE FOTOGRAFIJE koje su ikada napravljene, a iza svake se krije POSEBNA PRIČA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Malo ko zna jezivu i istinitu priču iza kultnog filma “Lepa sela, lepo gore”

Izvor: Luftika.rs, 16.Sep.2019

Nažalost, široj javnosti je malo poznato da je film “Lepa sela lepo gore” snimljen po istinitom događaju.. Na ušću Lima u Drinu kod Višegrada septembra 1992. godine 7 srpskih vojnika bilo je 9 dana okruženo u 97 metara dugom tunelu Brodar.. Tog septembra 1992. godine 7 vojnika Treće čete...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.