JEZIV BILANS EKSPLOZIJE U BEČU: Majka (29) dvoje dece nađena mrtva ispod gomile betona! Druga zgrada preti da se sruši!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2019, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEZIV BILANS EKSPLOZIJE U BEČU: Majka (29) dvoje dece nađena mrtva ispod gomile betona! Druga zgrada preti da se sruši!

U ruševinama petospratne zgrade u Beču koja se urušila posle ekspolozije gasa, pronađeno je beživotno telo žene (29), majke dvoje dece, a vatrogasci pokušavaju da dođu do još jedne žrtve koja je još zatrpana u ruševinama.

U ovoj nezapamćenoj tragediji u austrijskoj prestonici, povređeno je 15 osoba, a među njima i jedan vatrogasac. Četiri osobe su teško povređene, i uglavnom se radi o prelomima , opekotinama, i posekotinama. Spasioci tragaju za još jednom nestalom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osobom, ali je potraga otežana zbog opasnosti od daljeg urušavanja zgrade.

Od eksplozije koja se dogodija u sredu u 16.30 sati oštećene dve zgrade. Petospratnica na uglu ulica Presgase i Šefergase je razorena i pret da se sruši, zbog čega su svi stanari evakuisani.

Tragedija je mogla da bude i  veća, jer su u blizini osnovna i srednja škola, a svega dvadesetak minuta pre ekspolozije roditelji su odveli decu po završetku nastave. Posle nesreće škola  je pretvorena u sabirni centar u koji su smešteni stanari urušene zgrade i u njoj je ujedno i informativni centar za rodbinu nastradalih.

Verovalo se da su svi stanari uspeli da se spasu, sve dok nisu stigli psi tragači i uređaji za locirane žrtava u ruševinama, kada je i otkriveno telo nesrećna žena pored fasade pod hrpom betpona koji se obrušio na nju. Strahovalo se da ima mrtvih i povređenih u automobilima koji su ztrpani posle eksplozije, ali srećom uništena su samo vozila.

Pretpostavlja se da je uszrok nesreće gas zbog "spore i rasprostranjuene detonacije". Istraga će utvrditi šta je tačno dovelo do eksplozije, neispravne instalacije ili je curenja gasa.

Ich habe bis vor kurzem und 17 Jahre lang in einem der Nachbarhäuser gewohnt. Ich erkenne die #pressgasse nach der #gasexplosion nicht wieder: die Bilder könnten aus Syrien stammen.

Meine Gedanken sind bei den Verwundeten, den betroffenen Bewohnern und den vielen Helfern. https://t.co/qfj42ktASL

— Dr. Höbel Interim Management (@BernhardHoebel) June 26, 2019

- Čuli smo krike ljudi zarobljenih u ruševinama, a svuda naokolo bile su krhotine stakla i komadi cigala i betona. Oštećeni su i neki automobili. Uspeo sam da izvučem jednu teško povređenu osobu ispod komada betona. Jednog od stanara eksplozija je bacila na na ulicu i on je teško povređen - rekao je jedan od svedoka Hans K.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

EKSPLOZIJA GASA U BEČU Vatrogasci iz ruševina izvukli dva tela, među njima i Srpkinja iz Velike Plane?

Izvor: Blic, 28.Jun.2019, 00:06

Dve osobe stradale su pre dva dana u eksploziji gasa u Beču kada se urušila stambena zgrada. Vatrogasci su u ruševinama pronašli telo muškarca, a pre toga i majku dvoje dece.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.