JEVREJI DA SE IZVINE ZBOG UBISTVA ISUSA HRISTA Poruka iz Amerike opasno razljutila Izraelce

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2021, 15:44

"JEVREJI DA SE IZVINE ZBOG UBISTVA ISUSA HRISTA" Poruka iz Amerike opasno razljutila Izraelce

Sveštenik izazvao oštru reakciju jevrejskih zajednica

Agencija koja pruža administrativne usluge američkoj vojsci pozvala je Jevreje da se izvine zbog ubistva Isusa Hrista u svojoj uskršnjoj besedi, objavljenoj je na sajtu agencije, piše "Jerusalem Post".

Kako se navodi, tekst se pripisuje vojnom svešteniku iz Severne Karoline. Kako piše "Jerusalem Post", tekst je obrisan sa sajta agencije dan nakon objavljivanja zbog žalbi Vojnog fonda za versku slobodu, grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja štiti vojnike i veterane koji prijavljuju diskriminaciju u vojsci.

Prema navodima autora članka, beseda poručnika Aristotela Rivere zasniva se na odlomku iz Novog zaveta gde apostol Petar govori "Izraelcima" o iskupljenju kroz smrt Isusa Hrista.

Međutim, mladi sveštenik je taj odlomak protumačio tako da bi Jevreji trebalo da se izvine za ubistvo Isusa Hrista. Jevrejski ratni veterani zatražili su izvinjenje od poručnika Rivere. Portal navodi da nije jasno zbog čega je administrativna agencija objavila propoved bilo koje vrste.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.