JESEN NEĆE DOĆI PREKO NOĆI! Poznati srpski meteorolog otkrio: Evo šta će se dešavati posle naglog zahlađenja

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2020, 22:06

JESEN NEĆE DOĆI PREKO NOĆI! Poznati srpski meteorolog otkrio: Evo šta će se dešavati posle naglog zahlađenja

Ovaj vikend definitivno će značiti opraštanje od tropskih letnjih temperatura, jer već od prekosutra u Srbiju stiže oblačnost i potom zahlađenje sa lokalnim olujama. Ipak, prava jesen još nije na vidiku..

- Imaćemo zahlađenje za oko 10 stepeni, što je pomalo neprijatan pad, ali temperature će se spustiti na one koje su prosečne za ovo doba godine. Septembar je prvi jesenji dan u klimatološkom smislu, ali jesen nam neće doći preko noći. Neće biti ekstremnih tropskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << talasa, ali mogu da se očekuju dani u kojima će biti i do 30 stepeni - kazao je meteorolog Đorđe Đurić.

Sutra će biti jedan od najtoplijih letnjih dana, pa je moguće da će ovaj vikend moći da se proglasi i najtoplijim u 2020. godini. Već u ponedeljak oblaci će prekriti severne i zapadne delove zemlje (Subotica, Novi Sad, Čačak, Užice, Prijepolje...). Popodne i uveče u tim predelima moguć je razvoj lokalnih pljuskova sa grmljavinom, a u utorak će u celoj zemlji biti ispod 30 stepeni.

Zahlađenje će značiti spuštanje temperature na oko 25 stepeni, a lokalno i 22 do 23 stepena.

Sreda će biti suva, dok su nove padavine moguće već u četvrtak.

Nakon ovoh zahlađenja usediće postepeno povećanje temperatura do "normalnih" septembarskih. U narednom periodu očekuje se da imamo uobičajeno vreme za septembar, a to znači od 25 pa do 30 stepeni u prvom delu meseca, a nešto niže temperature (od 20 do 22) u drugom delu.

- Za sada nema najave za neke ekstrmene pojave u septembru, moguće su lokalne oluje, ništa alarmantno - kazao je Đurić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.