JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU ZBOG KOKICA! Mislio da je prehlađen, a onda saznao STRAŠNU dijagnozu! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2020, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU ZBOG KOKICA! Mislio da je prehlađen, a onda saznao STRAŠNU dijagnozu! (FOTO)

Vatrogasac Adam Martin dobio je endokarditis – upalu unutrašnjeg sloja srca i srčanih zalistaka nakon što mu je ljuskica od kokice zapela među zubima i nikako nije uspevao da je izvadi.

Uzrok infektivnog endokarditisa su bakterije, koje se mogu naći i u ustima, a koje putem krvotoka ulaze u organizam i mogu da oštete srce.

Adam kaže da se seća da je tri dana pomerao vilicu nastojeći da izvadi ljuskicu kokice. Pokušao je da izvuče hranu pomoću šrafova, poklopca >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << olovke, komadima žice.

pic.twitter.com/epuVbsfSVG

— Drustvene mreze (@drustvenidrug) January 13, 2020

Otac troje dece mislio je da ima grip. Otišao je kod lekara opšte prakse koji ga je poslao na rengen i vađenje krvi. Vratio se kući  i odmarao, ali danima kasnije se nije osećao bolje. Primetio je i krvni ugrušak na nožnom prstu, kasnije dijagnostifikovan kao "Janeway lezija" – spoljni pokazatelj infektivnog endokarditisa. Tada je otišao u bolnicu.

- Imao sam osećaj da nešto nije uredu. Spavao sam puno i osećao se veoma loše. Imao sam bolove u nogama. Primljen sam u bolnicu nekoliko dana na analize i bio sam već jako zabrinut.

pic.twitter.com/x49dRUnWJK

— Drustvene mreze (@drustvenidrug) January 13, 2020

Pokazalo se da je bol u nozi ugrušak infekcije, a uklanjanje je trajalo pet sati. Dali su mu lekove za infekciju, ali analiza je otkrila da mu je srce teško oštećeno i da će mu biti potrebna operacija.

- Ne želim da bilo ko prođe ovo što sam ja. Sve se tako brzo dogodilo. Jezivo je kada pomislim da je sve to zbog kokica.

Na sreću, Adam se brzo oporavio. U oktobru 2019. je operisan, a sada je kod kuće sa suprugom i decom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.