JEDAN PAPIR SVE PROMENIO, ALBANCI U PANICI: Kosmet je poludržava, ostaćemo zemlja koja ne postoji

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2021, 08:45

JEDAN PAPIR SVE PROMENIO, ALBANCI U PANICI: "Kosmet je poludržava, ostaćemo zemlja koja ne postoji"

Stranci su se plašili, kada se razgovaralo o razmeni teritorije Kosmeta i Srbije, da bi to moglo da otvori Pandorinu kutiju

Direktor prištinskog portala "Reporteri" Bekim Kabaši, komentarišući slovenački dokument o reviziji granica šest balkanskih zemalja, podeli Bosne i stvaranju "velike Albanije" i "velike Srbije", koji je podigao ceo region na noge, kaže da se o tom dokumentu na Kosmetu i u Albaniji više razgovara o podeli BiH nego o ujedinjenju Albanaca. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Ono što se Kabašiju čini zanimljivim u ovom slučaju, je zašto to nije tema na Kosmetu i u Albaniji, rekavši "da raspoloženje Albanaca da se ujedine nije tema, ali da im je problem podela Bosne".

Istakao je da su se stranci, kada se razgovaralo o razmeni teritorije Kosmeta i Srbije, plašili da bi to moglo otvoriti Pandorinu kutiju i pokrenuti druge probleme na Balkanu i izazvati nestabilnost.

Prema njegovim rečima, region Balkana još uvek nije stabilan.

- Kosmet je prošao 20 godina od ratnih sukoba i još uvek je poludržava jer ga pola sveta ne priznaje, svetska geopolitika se menja, naši partneri su slabiji nego kada smo pobedili u ratu. Sada smo počeli da ulazimo u fazu straha da ne ostanemo zemlja koja ne postoji, sve dok je nerešeno pitanje sa Srbijom. Da ostanemo neuspeli model ili da imamo sudbinu Palestine, koja je u određenim trenucima kada su joj ponuđeni sporazumi sa Izraelom bila u mnogo povoljnijoj situaciji - rekao je Kabaši.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.