JALOVA BORBA PROTIV KORONE: U Austriji zabranjeno nošenje vizira nakon poslednjih istraživanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020, 20:37

JALOVA BORBA PROTIV KORONE: U Austriji zabranjeno nošenje vizira nakon poslednjih istraživanja

Alkoholna pića neće smeti da se konzumiraju u krugu od 50 metara od ugostiteljskog objekta

U Austriji su na snagu stupile nove, pooštrene mere za suzbijanje širenja koronavirusa kojim se, između ostalog, zabranjuje i nošenje vizira koji, kako kažu, nemaju nikakvu funkciju. Ova odluka stupa na snagu od 7. novembra.

Odlukom tamošnjeg Ministarstva zdravlja, obavezno je nošenje maski prilikom ulaska u javni prostor na zatvorenom, a tako i u podzemni prolaz. Isto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << važi i za skupove i manifestacije, bilo da su u zatvorenom ili na otvorenom i to i za vreme trajanja događaja na sedećem mestu.

Takođe, prilikom ulaska na javna mesta na otvorenom mora da se drži distanca od najmanje jednog metra.

U avionima, kao i javnom prevozu u izuzetnim slučajevima, distanca od jednog metra može da bude prekršena, ali je u takvim slučajevima obavezna maska. Nošenje maski obavezno je i u stanicama metroa, železničkim stanicama, tramvajskim stanicama, kao i na aerodromima.

Ko se prilikom kontrole bude pozvao na zdravstvene razloge zbog kojih ne može da nosi masku, moraće da ima potvrdu lekara koji ima licencu za rad u Austriji.

Novost je i da, po završetku radnog vremena, alkoholna pića neće smeti da se konzumiraju u krugu od 50 metara od ugostiteljskog objekta, a to važi i za benzinske pumpe.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.