JAČA STRATEŠKO PRIJATELJSTVO: Uskoro prva zajednička VOJNA VEŽBA Kine i Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2019, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAČA STRATEŠKO PRIJATELJSTVO: Uskoro prva zajednička VOJNA VEŽBA Kine i Srbije

Kina izuzetno ceni tradicionalno prijateljstvo sa Srbijom

Vojni ataše pri ambasadi Kine pukovnik Vu Jongđi na prijemu povodom 92. godišnjice od osnivanja Narodnooslobodilačke armije Kine govorio je o važnosti saradnje sa Srbijom i podsetio da su se predsednici Si Ðinping i Aleksandar Vučić do sada šest puta sastali i da su ti susreti i razgovori doprineli jačanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva između dve zemlje.

Prijemu su, između ostalih, prisustvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, Žarko Obradović, predsednik parlamentarne grupe prijateljstva sa Kinom u Narodnoj skupštini Srbije, narodni poslanici Dragomir J. Karić, Ljubiša Stojimirović i Milovan Drecun.

Pukovnik Jongđi je rekao da i dodao da s radošću može da se konstatuje da dve vojske imaju dobru saradnju koja se ogleda i u razmeni poseta na visokom nivou kao i u oblasti obuke i intenzivnoj saradnji vojnih akademija.

Ministar Vulin je najavio mogućnost prve zajedničke vojne vežbe, rekavši da su odnosi Srbije i Kine na istorijski najvišem nivou.

On je istakao da se Vojska Srbije u Kini veoma poštuje, a da je Narodnooslobodilačka armija Kine snažna, moćna i brojna i da je jedan od najznačajnijih faktora mira u svetu.

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, član parlamentarne grupe prijateljstva sa Kinom u Narodnoj skupštini Srbije u razgovaru s ambasadorkom Čen Bo rekao je da je upravo Kina najveći investitor u Srbiji i da je predsednik Aleksandar Vučić uspostavio veoma kvalitetnu saradnju u svim segmentima, a koju je predsednik Kine Si Ðinping nazvao čeličnim prijateljstvom.

Karić je istakao intenzivnu kinesku podršku Srbiji u svim međunarodnim organizacijama, posebno kada je u pitanju teritorijalni integritet naše zemlje.

Pogledajte rezultate

BONUS VIDEO: Zašto je bio OMILJENI GRADONAČELNIK: Ovih 5 stvari u Beogradu ne bi bilo bez Branka Pešića (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.