Izvinjenje zbog naslovnice Monda: Makron kao Hitler

Izvor: B92, 30.Dec.2018, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvinjenje zbog naslovnice "Monda": Makron "kao Hitler"

Pariz -- Francuski list “Le Mond“ uputio je javno izvinjenje zbog svoje najnovije naslovne strane na kojoj se nalazi predsednik Emanuel Makron.

Mnogi tvrde da je na naslovnici Makron upoređen sa Hitlerom, a list u saopštenju navodi da je “očigledno da takvu paralelu nisu imali na umu“.

Kontroverzna fotografija prikazuje veliko slovo M i kolaž sačinjen od fotografije Makrona i demonstranata u žutim prslucima na Jelisejskim poljima.

Upravo ta fotografija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i njene boje su uhvatile pažnju čitalaca, na čijem čelu predsednik Narodne skupštine koji je naveo da je ovakva naslovnica napravile određene paralele.

Čitaoci tvrde da naslovnica podseća na kolaž na kom se nalazi Adolf Hitler i masa koja mu salutira. Tvorac ilustracije je Linkoln Agnju i prvi put se pojavila u listu “Harper“ u julu 2017.

Ipak, nekima nije Hitler bio prvi na umu. Mnogi su Makrona u ovom slučaju uporedili i sa Karlom Marksom, pa čak i sa Lenjinom.

“Le Mond“ je uputio izvinjenje, ali i odbacio tvrdnje da je postojala namera da se Makron uporedi sa vođom nacista.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Mond" se izvinio zbog naslovne strane sa Makronom

Izvor: RTS, 31.Dec.2018, 00:07

Francuski list "Mond" uputio je javno izvinjenje zbog svoje najnovije naslovne strane sa fotografijom za koju su mnogi ocenili da poredi predsednika Emauela Makrona sa Adolfom Hitlerom. . Iz Monda su poručili da nisu imali...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.