Izraelska vojska ubila tri Palestinca u pojasu Gaze

Izvor: B92, 22.Jan.2020, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelska vojska ubila tri Palestinca u pojasu Gaze

Izraelski vojnici su ubili tri Palestinca koji su prešli graničnu ogradu oko pojasa Gaze i bacili eksplozivnu napravu, saopštila je izraelska vojska.

Kako je navedeno, vojnici su pucali na tri osumnjičena napadača koji su “bacili granatu ili eksplozivnu napravu” na vojnike.

Vlasti u pojasu Gaze nisu odmah ništa komentarisale.

Ovaj incident duž granice pojasa Gaze preti da podrije napore za postizanje nezvaničnog prekida vatre između Izraela i islamske ekstremističke organizacije Hamas koja vlada tim palestinskim područjem.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izraelski vojnici ubili trojicu Palestinaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2020

Izraelski vojnici ubili su trojicu Palestinaca koji su na njih bacili eksplozivnu napravu prilikom pokušaja da pređu granicu iz susedne Gaze, saopštila je večeras izraelska vojska...Vojska je navela da su trupe opkolile oblast blizu južnog kraja palestinske obalske enklave, a nakon što su primećene...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.