Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2018, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelci prvi koristili "f-35" u borbi

JERUSALIM - Izrael je prva država koja je koristila u borbi avion američke proizvodnje "F-35", rekao je danas komandant izraelske avijacije general-major Amikam Norkin.

"Mi obavljamo letove sa `F-35` širom Bliskog istoka i već smo ga koristili za napade dvaput na dva različita fronta", rekao je Norkin.

Vojska je objavila njegove komentare na svom zvaničnom nalogu na "Tviteru".

Norkin je tom prilikom prikazao sliku jednog "F-35" tokom leta iznad Bejruta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << glavnog grada Libana. On nije rekao kada je snimak napravljen.

Borbeni avion "F-35" opremljen je "stelt" tehnologijom, koja ga čini nevidljivim za radare, a može da postigne brzinu od 1,6 maha i ima borbeni domet od 833 kilometra.

U stanju je da poleti i sleti vertikalno sa kopna ili brodova, a šest infracrvenih kamera na avionu i ostali senzori prenose informacije i sliku u realnom vremenu na pilotovu kacigu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovo je prva država koja je koristila "F-35" U BORBI

Izvor: Blic, 22.Maj.2018

Izrael je prva država koja je koristila u borbi avion američke proizvodnje "F-35", rekao je danas komandant izraelske avijacije general-major Amikam Norkin.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.