Izrael otvorio ribolovnu zonu u Gazi, stigla novčana pomoć Katara (VIDEO)

Izvor: Beta, 18.Jun.2019, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael otvorio ribolovnu zonu u Gazi, stigla novčana pomoć Katara (VIDEO)

Izraelski vojni izvori potvrdili su danas da je ribolovna zona u Sredozemnom moru u pojasu Gaze ponovo otvorena do 18,5 kilometara od obale, preneli su izraelski mediji.Napetost na toj palestinskoj teritoriji neprestano je rasla u poslednjim nedeljama i Izrael je u sredu prošle sedmice zabranio ribolovcima u Gazi pristup moru kao odgovor na puštanje balona sa zapaljivim i eksplozivnim materijalom koji izazivaju požare na južnoj izraelskoj teritoriji.Izraelski javni radio Kan javio je, pozivajući se na egipatske medije, da će delegacija bezbednosnih zvaničnika iz Kaira posetiti krajem nedelje Izrael, Zapadnu obalu i pojas Gaze da razmotri kako da očuva osetljivo zatišje duž granice Gaze i Izraela nakon najnovije eskalacije nasilja prošle sedmice.Tada su ispaljene dve rakete na Izrael i izraelska vojska odgovorila udarima iz vazduha na "terorističke mete", kako je navela. U nedelju se zatišje vratilo u pogranično područje kada je katarska delegacija stigla u Gazu da preda novčanu pomoć siromašnim porodicama.Islamski Hamas koji vlada Gazom se prethodno žalio da Izrael ne primenjuje u potpunosti nezvanični prekid vatre izmedju dve strane. Takodje je saopštio da ne zna ko je ispalio rakete na Izrael.Izraelska strana optužuje palestinske ekstremističke organizacije da krše razumevanje.Prekid vatre postignut je početkom maja zahvaljujući posredovanju Egipta nakon najveće eskalacije ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izrael otvorio ribolovnu zonu u Gazi, stigla novčana pomoć Katara

Izvor: Danas, 18.Jun.2019

Izraelski vojni izvori potvrdili su danas da je ribolovna zona u Sredozemnom moru u pojasu Gaze ponovo otvorena do 18,5 kilometara od obale, preneli su izraelski mediji. Članak Izrael otvorio ribolovnu zonu u Gazi, stigla novčana pomoć Katara se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.