Iznenadni sastanak Kima i Muna na granici, pao i zagrljaj

Izvor: B92, 26.Maj.2018, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iznenadni sastanak Kima i Muna na granici, pao i zagrljaj

Lider Severne Koreje Kim Džong Un i Južne Koreje Mun Džae In iznenada su se sastali u pograničnom gradu u demilitarizovanoj zoni između dve zemlje.

Na drugom sastanku lidera Severne i Južne Koreje u poslednjih nekoliko meseci razgovaralo se o postignutim mirovnim obavezama i eventualnom sastanku Kim Džong Una sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, prenosi BBC.

Kako se navodi, sastanak je deo napora da se omogući održavanje samita američkog predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Donalda Trampa s liderom Severne Koreje Kim Džong Unom.

Predsednik Južne Koreje lično će obavestiti javnost o ishodu sastanka.

Američki predsednik Donald Tramp je otkazao samit sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom planiran za 12. jun u Singapuru, navodeći kao razlog "strahovit gnev i otvoreno neprijateljstvo" u saopštenju Severne Koreje od srede.

Tramp je potom ipak ostavio mogućnost novog sastanka, rekavši da čeka da li će Kim ponovo pokrenuti "konstruktivni dijalog".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iznenadni sastanak: Pao zagrljaj lidera dve Koreje

Izvor: Vesti-online.com, 26.Maj.2018

Lideri Severne i Južne Koreje Kim Džong Un i Mun Džae In iznenada su se sastali u pograničnom gradu u demilitarizovanoj zoni između dve zemlje...Na drugom sastanku lidera Severne i Južne Koreje u poslednjih nekoliko meseci razgovaralo se o postignutim mirovnim obavezama i eventualnom sastanku...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.