Izmenom zakona vratiti pojam seoske opštine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2021, 17:17

Izmenom zakona vratiti pojam seoske opštine

Pokrenućemo inicijativu za izmenu seta zakona, a pre svega onog o teritorijalnoj organizaciji Srbije kako bismo vratili pojam seoske opštine, izjavio je danas ministar za brigu o selu i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, Milan Krkobabić.

Tokom posete selu Ratare u opštini Smederevska Palanka, Krkobabić je sa meštanima i rukovodstvom opštine razgovarao o potrebama stanovnika ovog i okolnih sela i o pokretanju privredne aktivnosti u ovom kraju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Istakao je da će ministarstvo pomoći da se domovi kulture po selima, pa i onaj u Ratarima, adaptiraju u multifunkcionalne objekte i opreme.

Razgovaralo se i o oživljavanju zemljoradničke zadruge "Ratari", koja je nekada uspešno opsluživala seljane ovog kraja, a sada već godinama ne radi.

Predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen je istakao da će lokalna samouprava podržati svaku inicijativu za oporavak sela sa ove teritorije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.