Izgledala je neuredno, a šlic joj je bio otkopčan: Devojčica iz Borče ispričala ŠTA JE PREŽIVELA sa napasnikom

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2018, 07:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgledala je neuredno, a šlic joj je bio otkopčan: Devojčica iz Borče ispričala ŠTA JE PREŽIVELA sa napasnikom

Devojčica sada ima traume

- Gurnuo ju je na krevet i rekao joj kako ima dobru energiju, kako mora da mu da tu energiju, a onda je krenuo da joj skida jaknicu, pipa grupi, noge... Ona je nekako uspela da mu se otrgne i otrči do kuće, ni sama ne zna kako - pričaju nabliži Z. Đ. (15), devojčice iz Borče koju je preksinoć navodno komšija S. M. (72) na silu uvukao u svoju kuću, smeštenu na svega par metara od devojčicinog porodičnog doma.

Pročitajte i:
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Kako navode sestre devojčice, sve se odigralo oko 23 sata, kada se Z.Đ. vraćala iz šetnje sa dečkom.

- Njih dvoje često prošetaju uveče, naprave tu krug oko crkve. Rastali su se blizu kuće i ona je najnormalnije dalje nastavila sama. Komšija je stajao napolju i čekao. Pošto su kuće jedna prekoputa druge čim se približila on joj je povikao "Hajde kod mene", uhvatio je za ruke i uvukao unutra. Zaključao je kapiju i kuću - priča momak jedne od sestara, V.S. (17).

U to vreme u devojčicinom domu na okupu je bila cela porodica, ali niko nije čuo ništa sumnjivo.

- Tu smo bili supruga, tri sestre Z.Đ.: Marija, Aleksandra i Anđelija, dečko V.S. i dvojica mojih prijatelja - dodaje otac Miodrag.

Svi su ostali zatečeni kada je uznemirena devojčica ušla u kuću.

- Čovek očigledno ima psihičkih problema, kada su ga privodili policajcima je pričao "Bežite odavde, zvaću policiju, vi ste kriminalnci". Na to su mu oni odgovorili "Ne brini, mi smo glumci, snimamo film, a ti si glavni glumac", valjda su morali na takav način da ga smire. Inače je u pitanju profesor psihologije u penziji, poreklom je iz Vranja - ističe V.S.

Miodrag dodaje da ga porodica iz viđenja zna tek mesec dana.

- Ne znam mu ni prezime, a u kući mu žive sestra i sestrić, ali oni su rekli da nisu bliski s njim, a svoju porodicu nema. Moja jedina poruka apel je nadležnima da takve napasnike ne puštaju iz zatvora - kaže otac Z.Đ.

- Sećam se da sam pomislila kako čudno izgleda, odeća je neuredno visila, šlic je bio otkopčan. Pitala sam je da li je dobro i onda je počela da priča šta se desilo. Bili smo u šoku - kaže jedna sestra.

Kako im je Z.Đ. prepričala, čim je kročila u komšijin dom rekla mu je da mora da žuri kući, da je njeni čekaju.

- Rekla nam je da je uzela svoj telefon, ali da joj ga je on istrgao iz ruke. Uspela je ponovo da ga se dokopa, otključa vrata i pobegne. Ispričala nam je da ju je ljubio po vratu, čupao za kosu... - kaže njena porodica.

Miodrag je sa V.S. i prijateljima istrčao do komšijine kapije i počeo da se raspituje šta se dogodilo, a starac je u dvorište izašao sa pištoljem u rukama i ispalio metak.

- Nije nišanio nikoga od nas, verovatno je to uradio iz straha, da bi nas uplašio, ni ne znamo gde je metak odleteo. Onda je počeo da govori kako on nije ništa uradio i kako Z.Đ. laže, a devojčica je sve vreme stajala tu pored i slušala. Nije bilo druge, pozvali smo policiju - navodi V.S.

Policajci su veoma brzo došli.

- Došla je jedna patrola, ali kad su čuli da čovek ima oružje, pristiglo je još troje policijskih automobila i dva džipa interventne službe. Prvo su ga dozivali 20-ak minuta, nije se odazivao, a na kraju je izašao i pitao "Ko je?". Policijski službenici su mu rekli da žele da porazgovaraju s njim, S.M. je izašao do kapije, a kada su mu tražili da otključa katanac odbio je. Onda je njih desetoro policaja okolnim putem ušlo u dvorište, oborili su ga i oduzeli mu sekiru i pištolj koji je držao u jakni. Pretresli su mu kuću, u kojoj su našli još dva pištolja, revolvera, kao i jednu pušku, svo oružje je legalno držao u domu - priča V.S.

Z.Đ.  je, prema njegovim rečima, toliko bila uplašena da nije smela sama ni da ode do pristigle ekipe Hitne pomoći.

- Sestra sad ima traume, boji se da pogleda kroz prozor, čim neko izađe iz prostorije ona pita gde ide. Nije prvi put da joj se dešavaju ovakve stvari, jednom je neki manijak presreo nju i majku, kad je bila mala automobil ju je udario, svašta ju je snašlo - navodi sestra.

Cela drama trajala je, dodaju do 5.30 sati, nakon čega je S.M. završio u pritvoru, dok je Z.Đ. morala da ode u Urgentni centar na razgovor sa psihologom, ali i poligrafsko ispitivanje.

- Policija sad prikuplja dokaze, uzeli su njenu odeću, a na poligraf su je odveli jer su nam policijci objasnili da su se u skorije vreme beležile slične, ali lažne prijave. Poziv za sud verovatno ćemo dobiti za nedelju dana - navodi V.S.

Kako ukućani dodaju, komšija im nikada ranije nije zadavao problema, ali je njegovo ponašanje uvek bilo u najmanju ruku neobično.

- On je stalno ili stajao na kapiji ili sedeo na krovu i bukvalno špijunirao ljude. Ceo dan je umeo tako da provede. Nekad bi vam rekao "Dobar dan", nekad bi samo zurio u vas - kaže sestra Z.Đ.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.