Usvojena ostavka Dragoljuba Simonovića, protest ispred Opštine

Izvor: RTS, 20.Mar.2019, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojena ostavka Dragoljuba Simonovića, protest ispred Opštine

Skupština opštine Grocka izglasala je ostavku dosadašnjeg predsednika te opštine Dragoljuba Simonovića, čime je zvanično prestala njegova funkcija. Nova predsednica opštine je Živadinka Avramović. U toku sednice ispred zgrade Opštine protestovali su predstavnici Saveza za Srbiju i pristalice lokalne vlasti.
Odbornici su izabrali Živadinku Avramović za novog predsednika opštine, a na predlog Avramovićeve >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << imenovali su i novog zamenika predsednika opštine i 11 novih članova opštinskog veća.

Avramovićeva je do danas obavljala funkciju zamenika predsednika opštine, a na to mesto izabran je Rade Ivetić, koji je prethodno podneo ostavku na funkciju zamenika predsednika Skupštine opštine Grocka.
Tajnim glasanjem za zamenika predsednika Skupštine opštine izabran je Mile Kanarević.
O imenovanju novog predsednika opštine tajnim glasanjem odlučivala su 32 odbornika, a njih 28 je podržalo njen izbor.
Skupština opštine Grocka prethodno je konstatovala ostavku dosadašnjeg predsednika te opštine Dragoljuba Simonovića.
Posle usvajanja odluke o razrešenju Simonovića, odbornicima se obratio predsednik Skupštine opštine Stefan Dilberović, koji je zahvalio Simonoviću na dosadašnjoj saradnji, ističući da je za vreme njegovog mandata urađeno mnogo za opštinu Grocka.
Kako je rekao, obnovljene su mnoge značajne institucije koje su, kako kaže, do 2012. godine izgledale kao šupe.
Dilberović je izrazio nadu da će novo rukovodstvo nastaviti putem razvoja opštine koji je započeo Simonović.

Simonović nije prisustvovao današnjoj sednici.
Na početku sednice usvojena je dopuna dnevnog reda sa predlogom o razrešenju Simonovića, budući da je on u ponedeljak na pisarnici Skupštine opštine i formalno podneo ostavku.
Simonović je ranije izjavio da ostavku podnosi zbog situacije u kojoj se nalazi, a sumnjiči se da je naložio paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića.
Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Simonovića i zatražilo kaznu od osam godina zatvora zbog podstrekivanja tri osobe da zapale imovinu Jovanovića 12. decembra prošle godine.
Simonović je 7. marta pušten iz pritvora u kojem je bio od 25. januara.
Osim Simonovića, optuženi su i Igor Novaković i Vladimir Mihailović, za koje je tužilaštvo predložilo pet godina zatvora, kao i Aleksandar Mihailović, za kojeg je predložena zatvorska kazna od šest godina.
Dva tabora na protestima
Lideri i pristalice opozicionog Saveza za Srbiju razišli su se nakon jednoipočasovnog skupa ispred zgrade opštine Grocka, a nešto kasnije i građani Grocke i pristalice lokalne vlasti.

Tokom trajanja sednice Skupštine opštine Grocka došlo je do oštrog verbalnog sukoba između predstavnika SZS-a i okupljenih građana Grocke i pristalica lokalne vlasti.
Oni su dobacivali "Bežite kući, lopovi", "Ovo je naša Grocka", "Boško, fašisto", "Đilasu, lopove", dok su pristalice Saveza za Srbiju uzvraćali sa – "kako vas nije sramota, kuću su zapalili".
Među okupljenima su bili političari iz Saveza Boško Obradović, Janko Veselinović, Zoran Lutovac, Nikola Jovanović, kao i novinar Milan Jovanović, čija je kuća izgorela.
Lider Dveri Boško Obradović ponovio je da će, nakon Grocke, gde je smenjen Dragoljub Simonović, nastaviti proteste u svim mestima u kojima su namerni da smene lokalnu vlast – u Brusu zbog gradonačnika u ostavci Milutina Jeličića Jutke, i Subotici zbog gradonačelnika Bogdana Labana.
U tom nizu je, kaže, i Pink, kao i opština Žitorađa, u kojoj je, kaže, napadnut čovek koji podržava Savez za Srbiju.
Milan Jovanović je na skandiranje učesnika kontramitinga "Idite kući, lopovi", što je bilo upućeno funkcionerima Saveza za Srbiju, rekao da bi se i on rado vratio kući, ali ne može jer je izgorela.
Izrazio je očekivanje da će Simonović biti procesuiran ne samo zbog paljenja njegove kuće već i svih krađa koje je, kako kaže, počinio.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Usvojena ostavka Simonovića, dva skupa i verbalni sukob

Izvor: B92, 20.Mar.2019

Skupština opštine Grocka izglasala je danas ostavku dosadašnjeg predsednika te opštine Dragoljuba Simonovića, čime je zvanično prestala njegova funkcija...Skupština je donela rešenje i o prestanku funkcije Simonovićeve zamenice i članova veća opštine...Pre toga je prihvaćena ostavka zamenika...

Nastavak na B92...

Usvojena ostavka Dragoljuba Simonovića, protest ispred Opštine (FOTO)

Izvor: Vesti-online.com, 20.Mar.2019

Skupština opštine Grocka izglasala je ostavku dosadašnjeg predsednika te opštine Dragoljuba Simonovića, čime je zvanično prestala njegova funkcija. Nova predsednica opštine je Živadinka Avramović. U toku sednice ispred zgrade Opštine protestovali su predstavnici Saveza za Srbiju i pristalice...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.