Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jan.2017, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović: U realnom sektoru u FBiH mjesečno se zaposli 1.500 ljudi

SARAJEVO - Bakir Izetbegović lider SDA rekao je večeras nakon sjednice Predsjedništva ove stranke da SDA povlači odluku o smjeni Opštinskih odbora u Srebrenici i Cazinu, te da će u nerednom periodu Radna grupa kojom će predsjedavati Safet Softić i Šemsudin Mehmedović raditi na tome da se što više demokratizuje stranka kako bi sa novim pravilnikom ušli u unutarstranačke izbore 2019. godine.

Inače ovo su bili zahtjevi četiri poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << skupštine BiH.

Izetbegović je rekao da je Predsjedništvo stranke zaključilo da bi SNSD trebalo da prestane sa podrivanjem pravosuđa BiH, da priče o prošlosti treba da prestanu, da ih zamjene priče o budućnosti, te da se radi na ubrzanju puta ka EU.

Iz SDA su pozvali SBB, njihovog partnera u vlasti, da prestane sa prizivanjem demonstracija jer bi to zaustavilo dobre ekonomske procese u BiH, posebno u FBiH gdje, kao je rekao Izetbegović mjesečno u realnom sektoru se zaposli 1. 500 ljudi. Ponovio je svoju izjavu da je FBiH bolji i napredniji dio BiH.

Upitan da da mišljenje da li će dolazak Trampa na mjesto predsjednika SAD-a promijeniti nešto u politici prema BiH on je rekao da neće ništa.

Na novinarsko pitanje kako komentariše odlazak Željke Cvijanović premijerke RS  u Vašingtion, Izetbegović je rekao da to nije ni primijetio.

I na pitanje da komentariše rad HDZ-a i SNSD-a na prijedlogu zakona o Ustavnom sudu BiH koji ukuljučuje promjenu tri strane sudije, Izetbegović je rekao da o tome nema govora i da će SDA naći mehanizme da se bori protiv toga.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.